Ροδόνερο στα μαλλιά; 5 οφέλη του που θα σε ενθουσιάσουν

Το θαύμα της φύσης θα κάνει θαύματα και στα μαλλιά σου!

Το θαύμα της φύσης θα κάνει θαύματα και στα μαλλιά σου!

Το τριαντάφυλλο αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, εντυπωσιακά και μυρωδάτα λουλούδια του κόσμου. Έχει υπέροχο άρωμα, το χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, το χαρίζουμε σε όσους αγαπάμε και αποτελεί συστατικό σε πολλά skincare προϊόντα, όπως κρέμες σώματος, προσώπου, αλλά και αφρόλουτρα. Από το τριαντάφυλλο, όμως, παράγεται και το ροδόνερο, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο για τα μαλλιά μας.

Το ροδόνερο είναι ένα φυσικό καλλυντικό, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για beauty σκοπούς. Έχει πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά- θα τις δεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery- και μπορείς πολύ εύκολα να το βρεις στα φαρμακεία, αλλά και σε καταστήματα καλλυντικών. Ακόμα να το δοκιμάσεις;

 

Προσφέρει υγεία στο τριχωτό της κεφαλής. Το ροδόνερο έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στην ηρεμία του δέρματος, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δημοφιλές σε όσους πάσχουν από δερματικές παθήσεις στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, βοηθά στη μείωση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας.

Μειώνει το φριζάρισμα. Οι ισχυρές θρεπτικές και ενυδατικές του ιδιότητες ενισχύουν το φράγμα υγρασίας στα μαλλιά αφήνοντάς τα λεία και χωρίς να φριζάρουν.

 

Τα μαλλιά σου θα μυρίζουν υπέροχα. Σκέψου μόνο πόσο υπέροχη μυρωδιά αναδύεται από ένα τριαντάφυλλο και κάπως έτσι – πιο ελαφριά, βέβαια- θα μυρίζουν και τα μαλλιά σου.

Χαρίζει λάμψη. Οι ρύποι της ατμόσφαιρας και η υπεριώδης ακτινοβολία συχνά επηρεάζουν τη λάμψη των μαλλιών μας, αφήνοντάς τα θαμπά. Η εξαιρετικά λεπτή υφή του ροδόνερου δίνει στα μαλλιά μια γυαλάδα, ενώ χάρη στην ύπαρξη βιταμινών Β5 και Β3 τα μαλλιά αποκτούν μια πιο λεία όψη.

πηγή :https://www.queen.gr/omorfia/beauty-queen-loves/story/202244/rodonero-sta-mallia-5-xriseis-toy-poy-tha-se-enthoysiasoyn