Ροδακινόπιτα σιροπιαστή

Ροδακινόπιτα σιροπιαστή με κομπόστα ροδάκινο, αμύγδαλο και σαντιγί…

 ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο Κέρκυρας
1 κούπα γάλα
1 βανίλια
1 baking powder
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 αβγά
1 κονσέρβα κομπόστα ροδάκινο
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
200 γρ. φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Εναλλάσσουμε υγρά και στερεά υλικά για καλύτερο χτύπημα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει και την αφήνουμε στο ψυγείο, για όση ώρα ψήνεται το κέικ.
Όταν το κέικ μας είναι έτοιμο,το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος, αφού προηγουμένως έχει κρυώσει καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το σιρόπι της συσκευασίας της κομπόστας και σιροπιάζουμε τους 2 δίσκους του κέικ.
Κόβουμε σε ροδέλες τα κομμάτια ροδάκινο και τα στρώνουμε επάνω στη σιροπιασμένη βάση, έχοντας κρατήσει στην άκρη κάποια κομμάτια για τη διακόσμηση
Στη συνέχεια,προσθέτουμε τη μισή σαντιγί και το φιλέ αμυγδάλου.Τοποθετούμε το δεύτερο δίσκο, στρώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε με ροδάκινο και αν θέλουμε επιπλέον φιλέ αμυγδάλου, τριμμένο μπισκότο ή ότι άλλο μας αρέσει.
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.