TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Ρομποτικές παρουσίες των Τρικάλων σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Ιούλ 4, 2018
in Featured, Τοπικά
Ρομποτικές παρουσίες των Τρικάλων σε πανελλήνιο διαγωνισμό
Share on FacebookShare on Twitter

Με 4 ομάδες τα Τρίκαλα εκπροσωπήθηκαν στον διαγωνισμό CrowdHackathon 2018 που διοργάνωσε και φέτος η ΚΕΔΕ. Οι ομάδες προέκυψαν από διαγωνισμό (CityLab) που πραγματοποιήθηκε στον μύλο Ματσόπουλου και οι οποίες μετείχαν στους διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκαν από 30 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού – Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Η δωρεάν επίδοση σχεδόν 200 κιτ ρομποτικής στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων από τα έσοδα της διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών, ανέβασε επίπεδο στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό τομέα. Ετσι, «γεννήθηκαν» και υλοποιήθηκαν πρωτότυπες ιδέες και δράσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία του Δήμου. Για τον λόγο αυτόν ο Δήμαρχος Τρικκαίων συνεχάρη τους μετέχοντες στον διαγωνισμό και όσους ειδικότερα εκπροσώπησαν τον Δήμο στην κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα. Τόνισε, μάλιστα, ότι το έργο των εκπαιδευτικών που καθοδηγούν τους μαθητές δείχνει τις δυνατότητες που υπάρχουν και την προοπτική για ενίσχυση του ρόλου από τον Δήμο Τρικκαίων . Και τόνισε: Η ισχυρή παρουσία των Τρικάλων στον διαγωνισμό αποτελεί επιβράβευση της πρωτοβουλίας που είχαμε ως Δήμος, για δημιουργία ευκαιριών στα δημόσια σχολεία του Δήμου μας».

Οι ομάδες που μετείχαν στον  «Μαραθώνιο» της Αθήνας ήταν:

  1. Εκπαιδευτήρια Σακκά – «Τα δέντρα μας μιλούν»

Ομάδα: Ανθοπούλου Ζωή, Καμέα Χρύσα, Κρομμύδας Ευάγγελος, Μπολομύτης Παναγιώτης, Οικονόμου Χρήστος, Πλιάτσικας Απόστολος

Επικεφαλής: Δημοσθένης Σακκάς

Η ιδέα εστίαζε στο πρόβλημα της ανάγκης για πράσινο (δέντρα) στις πόλεις, που όμως έχει μεγάλες απαιτήσεις σε πόρους και κόστος, όπως και στην έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων στη υγεία τους, πυρκαγιάς ή στην ανάγκη για συντήρηση (κλάδεμα). Επίσης, εστιάζει στην ανάγκη για καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας των πολιτών.

Η λύση που προτάθηκε ήταν η τοποθέτηση αισθητήρα στα δέντρα, που μετρά την υγεία τους, θα περιέχει πληροφορίες για την ταυτότητά τους και θα καταγράφει το ιστορικό της συντήρησής τους.

Υλοποιήθηκε ένα πρωτότυπο ρομπότ βασισμένο σε Arduino και αισθητήρες υγρασίας, θερμοκρασίας, περιβαλλοντικής πίεσης και φωτιάς, που αλληλεπιδρά με Dashboard παρέχοντας πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους. Σε πλήρη ανάπτυξη, θα επιτρέπει σε πολίτες να αλληλεπιδρούν με τα δέντρα. Το πρωτότυπο συμμετείχε στον τελικό του Μαραθωνίου και παρουσιάστηκε από την ομάδα των μαθητών την Κυριακή 1/7/2018.

  1. 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων: «A Smart School in A Smart City: Πρόληψη Καπνίσματος και Ατυχημάτων στα Σχολεία»

Ομάδα Μαθητών: Γούλα Μαρία, Κεφάλας Γεώργιος, Δέσποινα Τσιουμάνη, Λαμπρινή Χύτα

Ομάδα Καθηγητών: Φανή Σμιξιώτη, Ευαγγελία Ζαφείρη, Χαρίλαος Ντιντής, A Βασίλης Παρδάλης, Παναγιώτα Βακουφτσή

Επικεφαλής: Ευαγγελία Ζαφείρη

Η ιδέα εστιάζει σε δύο ανάγκες:

  1. στην ανάγκη για την ανίχνευση φαινομένων καπνίσματος στα σχολεία, την ενημέρωση των διδασκόντων και της διοίκησης του σχολείου, ώστε να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται, αλλά και κυρίως να αποθαρρύνονται οι μαθητές.
  2. Στην ανάγκη ορθής διαχείρισης φωτεινών σηματοδοτών έξω από τα σχολεία για την αποφυγή ατυχημάτων.

Ως λύση για το πρώτο πρόβλημα προτάθηκε η εγκατάσταση αισθητήρων καπνού στους χώρους που συνήθως καπνίζουν οι μαθητές (πχ. τουαλέτες).

Υλοποιήθηκε ένα πρωτότυπο ρομπότ βασισμένο σε Arduino και αισθητήρες καπνού, που ενεργοποιούσε σειρήνα.

Ως λύση για το δεύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε η ενεργοποίηση φωτεινού σηματοδότη προστασίας των πεζών όταν πλησιάζει όχημα. Υλοποιήθηκε πρωτότυπο με ρομπότ βασισμένο σε Lego Mindstorms EV3 συνδυασμένο με Arduino.

Το πρωτότυπο συμμετείχε στο μαθητικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μαραθωνίου και παρουσιάστηκε από την ομάδα των μαθητών το Σάββατο 30/6/2018.

  1. Ομάδα ερευνητών, Τμήμα Ξύλου και Επίπλου, ΤΕΙ Θεσσαλίας: «Έξυπνη περιπατική ράβδος»

Ομάδα: Αντώνης Καραγιώργος, Έφη Φωτάκη

Η ιδέα αφορούσε στο πρόβλημα υποβοήθησης της πλοήγησης των ηλικιωμένων στην πόλη. Για παράδειγμα, πως μπορεί να αποτυπώνεται το στίγμα της θέσης του ηλικιωμένου και να παρακολουθείται από συγγενή του (σε περίπτωση που χαθεί), αλλά και ο ίδιος να εντοπίζει γύρω του σημεία ενδιαφέροντος και να πλοηγείται προς αυτά.

Ως λύση προτάθηκε έξυπνη φορητή συσκευή που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια γκλίτσα, που συνήθως χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι. Υλοποιήθηκε πρωτότυπο συμμετείχε στον τελικό του Μαραθωνίου.

  1. Ανεξάρτητη ομάδα: «διαχείρισης λιμάτων σε αντλιοστάσια»

Ομάδα: Χρήστος Καρακίτσιος, Γεώργιος Λιούλιος

Η ιδέα αφορούσε στην παρακολούθηση, πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων υπερχειλήσεως λιμάτων σε αντλιοστάσια.

Ως λύση προτάθηκε η τοποθέτηση κατάλληλων αισθητήρων στις αντλίες, που ανταλλάσσουν και απεικονίζουν δεδομένα σε dashboard.

Υλοποιήθηκε πρωτότυπος πίνακας με αισθητήρες και διακόπτες, που αλληλεπιδρά με ρομπότ Arduino και κατάλληλος πίνακας ελέγχου (dashboard). Το πρωτότυπο συμμετείχε στον τελικό του Μαραθωνίου και παρουσιάστηκε από την ομάδα την Κυριακή 1/7/2018.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τρίκαλα: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ το Διαχρονικό Μουσείο που μπήκε σε τροχιά υλοποίησης- Άνω των 12.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός
Featured

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Το Διαχρονικό Μουσείο θα είναι του τρικαλινού λαού»

Απρ 26, 2025
Βόλος: Συνελήφθη ο 17χρονος που λήστεψε σούπερ μάρκετ της Ν. Ιωνίας
Featured

Στα χέρια της Αστυνομίας 3 από τους 7 διαρρήκτες εκκλησιών και καταστημάτων σε Τρίκαλα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Απρ 26, 2025
Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του Νίκου Παλαιοκώστα
Featured

Το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του Νίκου Παλαιοκώστα

Απρ 26, 2025
Σύλληψη Τρικαλινού για ναρκωτικά
Τοπικά

Σύλληψη στα Τρίκαλα για μικροποσότητα κάνναβης

Απρ 26, 2025
Ο Μιχάλης Μπαγιώτης νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Φαρκαδόνας
Τοπικά

Μιχάλης Μπαγιώτης: Χορτάσαμε συμβουλάτορες 

Απρ 26, 2025
Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Ο μεγαλύτερος αδελφός και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα
Featured

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας – Ο μεγαλύτερος αδελφός και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα

Απρ 26, 2025
Next Post
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε παράσταση στο υπαίθριο Δημοτικό Θεάτρο του Φρουρίου

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε παράσταση στο υπαίθριο Δημοτικό Θεάτρο του Φρουρίου

Θερινές εκπτώσεις 2018: Διευκρινίσεις και οδηγίες από την ΕΣΕΕ

Θερινές εκπτώσεις 2018: Διευκρινίσεις και οδηγίες από την ΕΣΕΕ

Επίδομα παιδιού 2018: Έχουν εγκριθεί 616.348 αιτήσεις Α21

Επίδομα παιδιού 2018: Έχουν εγκριθεί 616.348 αιτήσεις Α21

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd