«Ρίζωσε» γερά η 1η Κυριακή για τον Παπαστεργίου

Τις γερές ρίζες της νίκης της «Επανεκκίνησης» από την 1η Κυριακή επιβεβαίωσαν το Ρίζωμα και οι Σπαθάδες. Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019, οι κάτοικοι των δύο χωριών απέδειξαν ότι γνωρίζουν πώς να ενισχύουν την ανάπτυξη του τόπου τους.
Ψηφίζοντας «Επανεκκίνηση» και Δημήτρης Παπαστεργίου, που επισκέφθηκαν τα χωριά και υπενθύμισαν τα έργα που έγιναν:

  1. Οι Σπαθάδες με βελτιώσεις στην πλατεία, στο αγροτικό ιατρείο, στο πολιτιστικό κέντρο, στον καθαρισμό καναλιών, στο ασύρματο δίκτυο, στη στέγη του οστεοφυλακίου… Αλλά και η λύση στο πρόβλημα του κοιμητηρίου με την κλήρωση για τον εργολάβο, η προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα με τον αγωγό ύδρευσης στο χωριό και στο αντλιοστάσιο από Θεόπετρα προς Σπαθάδες (ΔΕΥΑΤ)
  2. Στο Ρίζωμα, στη μεγάλη συγκέντρωση, η μνήμη για τον αδικοχαμένο δημοτικό υπάλληλο Σωτήρη Μπαραχάλα ήταν παρούσα, με τον Δήμαρχο να ζητά από όλουες/όλες να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή.Δεν μπορούσε να μη συζητηθεί ξανά η πολύ μεγάλη προσπάθεια που, ξεκινώντας από τον πρ. Δήμαρχο Δημ. Οικονόμου, ολοκληρώθηκε με την αναγνώριση του Ιαματικού Πόρου Ριζώματος. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθύμισε πως η τοπική κοινωνία είναι η πρώτη που θα αναπτυχθεί, που θα δει τον τρόπο να αλλάξει τη ζωή της, μέσα από ένα μακρόπνοο έργο ουσίας.
  3. Και τόνισε ο Δήμαρχος ότι έγιναν πάρα πολλά:
    – υπογειοποιήθηκε το αρδευτικό δίκτυο,
    – Διανοίχθηκε νέα γεώτρηση δίπλα στην παλαιά και αντικαταστάθηκε ο αγωγός ύδρευσης
    – ολοκληρώθηκε το αθλητικό κέντρο,
    – διανοίχθηκαν και καθαρίστηκαν υδατορέματα που επί χρόνια παρέμεναν ακαθάριστα,
    – βελτιώθηκε η αγροτική οδοποιία,
    – επισκευάστηκαν οι στέγες του Νηπιαγωγείου, του Παιδικού Σταθμού, του Δημοτικού σχολείου
    – Έγινε διαμόρφωση του αύλειου χώρου και εσωτερικός ελαιοχρωματισμός του νηπιαγωγείου
    – Επισκευάστηκε και περιφράχτηκε το γήπεδο μπάσκετ στην είσοδο του χωριού
    -Έγιναν εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης του χώρου στο πολιτιστικό κέντρο
    – Κατασκευάστηκε νέα παιδική χαρά με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας

«Δώστε μας δύναμη από την πρώτη Κυριακή. Να συνεχίσουμε σταθερά, να συνεχίσουμε μαζί σας, να συνεχίσουμε και να πάμε τον Δήμο μας ακόμη πιο μπροστά», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Και διευκρίνισε ότι, εκτός από τους συνδυασμούς, με τους οποίους υπάρχουν διαφορές στη φιλοσοφία και στον τρόπο εργασίας, υπάρχουν και οι συνδυασμοί που συγκροτήθηκαν για να κάνουν ζημιά και όχι να προσφέρουν.

Αλλά εμείς, συνέχισε ο κ. Παπαστεργίου, «συνεχίζουμε από τις 27 Μαΐου, όσα μαζί οργανώσαμε, μαζί σχεδιάσαμε, μαζί προχωρούμε». Η ανάπτυξη για το Ρίζωμα είναι ορατή πια, οι υποδομές ολοκληρώνονται, ο βιολογικός μπήκε στις ράγες, απομένει η συνεργασία για να αναπτύξουμε την περιοχή με τον Ιαματικό Πόρο. Μαζί, για τον Δήμο μας, τα χωριά μας, την ανάπτυξη!