Rizoma Sound Festival για 4η συνεχόμενη χρονιά-Ξεκίνησε σαν μία ιδέα μιας παρέας παιδιών και τείνει να γίνει θεσμός

Ξεκίνησε σαν μία ιδέα μιας παρέας παιδιών και τείνει να γίνει θεσμός και μάλιστα κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Ο λόγος για το Rizoma Sound Fest που και φέτος αναμένεται να είναι ένα από τα δυνατά event του καλοκαιριού για τους νέους όχι μόνο του Ριζώματος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Το Rizoma Sound Festival διοργανώνεται φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά με καλεσμένους αυτή τη φορά τους Gadjo Dilo…. τους Folk & Roll και τους BAiLdSA…. Την Παρασκευή στις 17 Αυγούστου και ώρα 20:30 ώρα θα ανοίξουν οι πόρτες του Festival στο παλιό δημοτικό Ριζώματος Τρικάλων…

«Πρόκειται για μία πραγματικά όμορφη γιορτή Μουσικής» υπόσχονται οι διοργανωτές. “Οι Gadjo Dilo θα μας μεταφέρουν τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης, δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή…. Βαλκανικές μελωδίες, ethnic αισθητική και ska ρυθμούς, θα ακούσουμε από την παρέα από τα Γιάννενα, Folk & Roll που ξεσηκώνουν τα τελευταία χρόνια, την εγχώρια και μη, μουσική σκηνή… Επίσης οι BAiLdSA θα μας ξεσηκώσουν με ρυθμούς ska, punk, reggae, rap, psychedelic & rock……!!!! Εσείς θα το χάσετε;;” μας ρωτά η η Εύη Οικονόμου, η οποία ανήκει στην οργανωτική ομάδα κι έχει αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι του όλου εγχειρήματος.

Ποιος είναι πίσω από το Rizoma Sound Festival;

«Οι διοργανωτές του Rizoma Sound Festival δεν είναι άλλοι από αυτή την παρέα φίλων που δημιουργήσαμε κάτι ξεχωριστό και καινοτόμο για τον τόπο μας. Πολλοί είναι όμως και εκείνοι που με μεγάλη προθυμία, κάθε χρονιά μας βοηθούν με όσα μπορούν από τη μεριά τους και τους ευχαριστούμε θερμά!» εξηγεί η Εύη Οικονόμου και προσθέτει «Φυσικά και οι ‘’μεγαλύτεροι’’ έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας αυτή, μας συμβουλεύουν, μας δίνουν λύσεις όπου δυσκολευόμαστε καθότι και οι ίδιοι έχουν διοργανώσει αντίστοιχες βραδιές και μας παροτρύνουν να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος για όλο αυτό που έως τώρα έχουμε πετύχει. Ευχαριστούμε θερμά την Αθλητική Ένωση Παραληθαίων αλλά και το Μορφωτικό Σύλλογο Ριζώματος που για εμάς στάθηκαν αρωγοί στο νέο μας ξεκίνημα!»

Προσπάθεια επέκτασης

«Το Rizoma Festival είναι μια πραγματική γιορτή ΜΟΥΣΙΚΗΣ! Τις τελευταίες χρονιές προσπαθούμε όμως να επεκτείνουμε το Φεστιβάλ μας» λέει η Εύη Οικονόμου τονίζοντας «Στο χώρο του Φεστιβάλ μας πέρυσι φιλοξενήσαμε και κάποιους καλλιτέχνες οι οποίοι έκαναν μια μικρή έκθεση των προϊόντων τους αλλά και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης που ήθελαν να είναι μαζί μας σε αυτή τη Γιορτή…! Οι Εκδόσεις του Κάμπου για παράδειγμα είχαν μια ηχηρή παρουσία… Όποιος το επιθυμούσε μπορούσε να εξερευνήσει τον μαγικό κόσμο των comics… Φέτος στοχεύουμε να επεκταθούμε περισσότερο σε αυτό το κομμάτι. Θέλουμε ο κόσμος που θα έρθει, και θα μας τιμήσει εκείνο το βράδυ, να διασκεδάσει να δει πράγματα να ακούσει όμορφες μουσικές, να ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ….!»

Οικονομικά και διοργάνωση

Οικονομικά πως μπορείτε και ανταπεξέρχεστε σε ένα τόσο μεγάλο Φεστιβάλ; Είναι ένα ερώτημα που γεννάται εύλογα. «Σε ευχαριστώ πολύ γιατί με αυτή σου την ερώτηση μου δίνεις την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς αλλά και τους υποστηρικτές μας που κάθε χρόνο είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν με το Φεστιβάλ μας» μου απαντά. «Για εμάς ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσουμε τη δημιουργία ενός φεστιβάλ με μηδενικό budget. Η μόνη μας διέξοδος ήταν και εξακολουθεί να είναι οι χορηγοί μας… Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως τα έσοδα από τις συναυλίες μας επανατοποθετούνται στον τόπο μας, καταγράφουμε τις ανάγκες του χωριού μας και χρηματοδοτούμε μέρος αυτών έτσι ώστε να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθούν» υπογραμμίζει.