Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

ΡΙΤΖΕΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ με ΜΟΥΣΤΟ… Απο τα χεράκια, της μαμάς Αντιγόνης…

Παραδοσιακό γλύκισμα, το έκαναν τον καιρό του τρύγου, τον Σεπτέμβρη. Τώρα βέβαια γίνεται ολο τον καιρό,επειδή με τις καταψυξεις, μπορουμε να φυλάξουμε μούστο ολο το χρόνο…

Απλα τέλειο… Μου θύμησε τα παιδικά μου χρονια…

 

Πρώτο στάδιο

ΥΛΙΚΑ

5 κιλά μούστο
1 κ σ στάχτη
1 κολοκύθα
Μπορεί να ειναι κίτρινη, ή κλασική κολοκύθα ( που αφηνουμε να μεγαλώσει
απο τα κολοκυθάκια).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα σκευος βαζουμε τον μούστο και την στάχτη να παρει μια καλη βράσει.
Αφηνουμε να κερί δει και να καθίσει η στάχτη.
Οταν κρυωσει καλα, το Στραγγίζουμε με ενα τουλουπανι( καθαρό βαμβακερό πανί) ή γάζα.

Δεύτερο  στάδιο

Βαζουμε τον καθαρό μούστο να βράσει μέχρι να μείνει ο μίσος, όση ώρα χρειαστει, σε μέτρια φωτιά.
Εχουμε καθαρίσει την κολοκύθα, την εχουμε κόψει σε τετράγωνα κοματια, η οτι σχήμα μας αρεσει.
Την βαζουμε σε μια κουτάλια του γλυκού ασβέστη, για να σκληρείνει, την αφηνουμε 1-2 ωρες.
Την βγάζουμε την πλενουμε καλα, και την στραγγίζουμε σε ενα σουρωτήρι.
Οταν ο μούστος φτάσει μίσος την ριχνουμε μεσα.
Αφηνουμε να βράσει περιπου 1 1/2 – 2 ωρες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/)