Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο…
ΡΙΤΖΕΛΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ με ΜΟΥΣΤΟ… Απο τα χεράκια, της μαμάς Αντιγόνης…
Παραδοσιακό γλύκισμα, το έκαναν τον καιρό του τρύγου, τον Σεπτέμβρη. Τώρα βέβαια γίνεται ολο τον καιρό,επειδή με τις καταψυξεις, μπορουμε να φυλάξουμε μούστο ολο το χρόνο…
Απλα τέλειο… Μου θύμησε τα παιδικά μου χρονια…
Πρώτο στάδιο
ΥΛΙΚΑ
5 κιλά μούστο
1 κ σ στάχτη
1 κολοκύθα
Μπορεί να είναι κίτρινη, ή κλασική κολοκύθα ( που αφήνουμε να μεγαλώσει από τα κολοκυθάκια).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος βάζουμε τον μούστο και την στάχτη να πάρει μια καλή βράσει.
Αφήνουμε να κερί δει και να καθίσει η στάχτη.
Όταν κρυώσει καλά, το Στραγγίζουμε με ενα τουλουπανι( καθαρό βαμβακερό πανί) ή γάζα.
Δεύτερο στάδιο
Βάζουμε τον καθαρό μούστο να βράσει μέχρι να μείνει ο μίσος, όση ώρα χρειαστεί, σε μέτρια φωτιά.
Έχουμε καθαρίσει την κολοκύθα, την έχουμε κόψει σε τετράγωνα κοματια, η οτι σχήμα μας αρέσει.
Την βάζουμε σε μια κουτάλια του γλυκού ασβέστη, για να σκληρείνει, την αφήνουμε 1-2 ωρες.
Την βγάζουμε την πλένουμε καλά, και την στραγγίζουμε σε ενα σουρωτήρι.
Οταν ο μούστος φτάσει μίσος την ριχνουμε μεσα.
Αφηνουμε να βράσει περιπου 1 1/2 – 2 ωρες.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη ( : https://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/)