Ριψοκίνδυνοι εργάτες καθαρίζουν γέφυρα στο Γκραν Κάνυον

Μια ομάδα ανθρώπων που αναλαμβάνουν τον καθαρισμό παραθύρων είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τη θέα του Γκραν Κάνυον όπως κανένας άλλος.

Οι εν λόγω εργάτες «κρεμάστηκαν» κάτω από το περίφημο «Skywalk», την γέφυρα με το γυάλινο δάπεδο του Γκραν Κάνυον, με στόχο να την καθαρίσουν. Σίγουρα πρόκειται για μια δουλειά που απαιτεί… γερό στομάχι μιας και οι εργάτες πρέπει να κρεμαστούν με σκοινιά και να αιωρούνται σε ύψος 1.219 μέτρων από το έδαφος.

Η γυάλινη γέφυρα έχει σχήμα πετάλου και εκτείνεται σε απόσταση περίπου 21 μέτρων πέρα από το χείλος του φαραγγιού, για τον καθαρισμό της οποίας χρειάστηκαν 8 άτομα.

Η προετοιμασία για έναν τέτοιο μεγάλο καθαρισμό διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες για να σχεδιαστεί σωστά. Η Abseilon είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό της γέφυρας τα τελευταία χρόνια. Όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τον καθαρισμό του Skywalk η επιχείρηση διήρκεσε περίπου επτά ημέρες. Σήμερα όμως, έχοντας τελειοποιήσει την τεχνική της, η Abseilon χρειάζεται λιγότερες από 24 ώρες για να καθαρίσει το γυάλινο δάπεδο της γέφυρας.

Η φετινή επιχείρηση καθαριότητας ολοκληρώθηκε στις 26 Απριλίου, μια ημερομηνία ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχε και μια γυναίκα.

πηγή : http://perierga.gr/2018/05/ripsokindyni-ergates-katharizoun-gefyra-sto-gkran-kanyon/