Ρεβίθια στον φούρνο με χοιρινή πανσέτα και μανιτάρια

Όταν τα όσπρια μεταμορφώνονται…

Υλικά

1 Πακέτο ρεβίθια 500 γρ.

800 γρ. χοιρινή πανσετα

1 Κουτί μανιτάρια

3 Μεγάλα κρεμμυδια

3 Μεγάλες σκελίδες σκόρδο

5-6 ντοματινια

3 Κουταλιές ζάχαρη

2 Φλιτζάνια του καφέ καλό κρασί κόκκινο

1 Κουταλιά ξίδι από κρασί

2 Δαφνόφυλλα

Αλάτι και πιπερι

Ζωμός απο τα ρεβύθια

Ελαιολαδο

Εκτελεση:

Μουλιάστε απο βραδύςς τα ρεβιθια.  Βραστε τα και αφηστε τα στην ακρη. Σε ένα πιρέξ ή ακόμα και σε γάστρα κόψτε τα κρεμμύδια κυδωνάτα τα σκόρδα σε φετούλες. Βάλτε τα μανιτάρια, την χοιρινή πανσέτα ρίξτε το κρασί την ζάχαρη, το ξίδι, τα δαφνόφυλλα, το λάδ,ι το αλάτι, το πιπέρι ,2 κούπες ζωμό από τα ρεβίθια. Βάλτε στο φουρνο το ταψί να γίνει σχεδόν το κρέας θα χρειαστεί μια ώρα .  Βγαλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια με τα ντοματινια συμπληρώστε ζωμό από τα ρεβίθια κάθε φορά που θα χρειάζεται.  Αφήστε να γίνει το φαγητό, να κάνει χρώμα και να μελώσει η σάλτσα του.  Σερβίρετε με κόκκινο κρασί…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.