Ρεβίθια στον φούρνο με χοιρινή πανσέτα και μανιτάρια

Όταν τα όσπρια μεταμορφώνονται…

Υλικά

1 Πακέτο ρεβίθια 500 γρ.

800 γρ. χοιρινή πανσετα

1 Κουτί μανιτάρια

3 Μεγάλα κρεμμύδια

3 Μεγάλες σκελίδες σκόρδο

5-6 ντοματινια

3 Κουταλιές ζάχαρη

2 Φλιτζάνια του καφέ καλό κρασί κόκκινο

1 Κουταλιά ξίδι από κρασί

2 Δαφνόφυλλα

Αλάτι και πιπερι

Ζωμός απο τα ρεβύθια

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάστε από βραδύς τα ρεβίθια.  Βράστε τα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα πιρέξ ή ακόμα και σε γάστρα κόψτε τα κρεμμύδια κυδωνάτα τα σκόρδα σε φετούλες. Βάλτε τα μανιτάρια, την χοιρινή πανσέτα ρίξτε το κρασί την ζάχαρη, το ξίδι, τα δαφνόφυλλα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι ,2 κούπες ζωμό από τα ρεβίθια. Βάλτε στο φουρνο το ταψί να γίνει σχεδόν το κρέας θα χρειαστεί μια ώρα .  Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια με τα ντοματινια συμπληρώστε ζωμό από τα ρεβίθια κάθε φορά που θα χρειάζεται.  Αφήστε να γίνει το φαγητό, να κάνει χρώμα και να μελώσει η σάλτσα του.  Σερβίρετε με κόκκινο κρασί…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.