Ρεβίθια με κριθαράκι

Ρεβίθια με κριθαράκι …

Υλικά :

1 πακέτο Ρεβίθια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτα

1/2 κούπα κριθαράκι μέτριο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζω τα Ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα στο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένω καλά. Τα βράζω για 10 λεπτά, μόλις αρχίσει να βγάλει αφρούς πετάω το πρώτο νερό. Τα βάζω πάλι στη κατσαρόλα με καυτό νερό, το κρεμμύδι και τα βράζω για μίση ώρα περίπου. Μόλις περάσει η ώρα αυτή τα ρεβίθια είναι αρκετά μαλακά, προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και ελέγχω το νερό μου πάντα να είναι όσο πρέπει για να βράσει και το κριθαράκι που θα βάλω μέσα. Μόλις πάρει λίγη βράση η σάλτσα προσθέτω το κριθαράκι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο κατά βούληση. Μόλις το κριθαράκι μαλακώσει κατεβάζω από τη φωτιά και σερβίρω.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.