Reinfall… Στους μεγαλύτερους καταρράκτες της Ευρώπης (video-φωτό)

Το θέαμα εντυπωσιακό, η ομορφιά απαράμιλλη, η εικόνα μαγική, τα λόγια φτωχά για να περιγράψει κάποιος τους καταρράκτες του Ρήνου ή Reinfall (Ράινφαλ) όπως ονομάζονται. Εάν επισκεφθείτε την Ελβετία και δεν δείτε στους καταρράκτες του Ρήνου είναι σαν να μην έχετε επισκεφθεί κανένα αξιοθέατο.

Γράφει η Βιβή Μαργαρίτη

(fb vivi margariti)

Βρίσκονται στον άνω Ρήνο στα σύνορα μεταξύ των καντονιών του Σαφχάουζεν  και της Ζυρίχης δίπλα στην πόλη Σαφχάουζεν στη βόρεια Ελβετία. Ο ποταμός πηγάζει από τις Ελβετικές Άλπεις, διανύει όλη την Ευρώπη κι εκβάλλει στη Βόρεια θάλασσα στην Ολλανδία. Η διαδρομή από την Ζυρίχη για τους καταρράκτες μαγική, το ελβετικό τοπίο ονειρικό ειδικά την άνοιξη. Αλλά όταν αρχίζει και ξεπροβάλλει μπροστά μας ο Ρήνος τότε τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί.  Δέος μόνο νιώθεις για το το θαύμα αυτό της φύσης σχηματίστηκε στην τελευταία εποχή των παγετώνων πριν από 17.000 χρόνια.

Τίποτα δεν σε προϊδεάζει για το θέαμα που θα αντικρύσεις κατεβαίνοντας τα σκαλάκια που σε οδηγούν στο «μπαλκόνι» (μια ειδικά κατασκευασμένη εξέδρα) με θέα τους καταρράκτες. Τα νερά του ποταμού σκάνε με ορμή και βοή επάνω στα βράχια δημιουργώντας τους καταρράκτες, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό και μοναδικό θέαμα, ένα υπερθέαμα.

Μπορεί το ύψος τους να μην είναι μεγάλο, αγγίζει μόλις τα 23 μ., αλλά εκείνο που τους κάνει εντυπωσιακούς είναι το πλάτος τους που ξεπερνά τα 150 μέτρα κι ο τεράστιος όγκος του νερού.

Μάλιστα από το μπαλκόνι σχεδόν αγγίζεις το νερό και είναι το πλησιέστερο σημείο στον ποταμό που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες. Είναι το σημείο όπου κυριολεκτικά σου «αποκόβεσαι»  από τον κόσμο γύρω σου κι αφήνεσαι να σε παρασύρει η βοή του ποταμού, ενώ τα νερά που κυλούν ασυγκράτητα μπροστά σου, σου κόβουν την ανάσα και σου προκαλούν… ίλιγγο. Κυριολεκτικά χάνεις τα λόγια σου μπροστά στο μεγαλείο της φύσης. Ειδικά αν είσαστε τυχεροί και το φως κάνει τα παιχνιδίσματά του δημιουργώντας σε συνδιασμό με το νερό ένα υπέροχο ουράνιο τόξο. Εμείς το ζήσαμε κι αυτό και ήταν υπέροχο!!!!

Tips

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Γαλόπουλο για τις πληροφορίες κι όλες τις διευκολύνσεις για τη διεξαγωγή του ρεπορτάζ.