Red Velvet Cake

Μία υπέροχη πρόταση για την σημερινή ημέρα από την φίλη μας Ρούλα Μήτρου και το trikalaview.gr.

Ελπίζουμε να εντυπωσιάσετε τον/την σύντροφό σας καλή επιτυχία.

ΥΛΙΚΑ:
2 1/2 φλ. φαρίνα
1 κ.σ . κακάο άγλυκο
1 κ.γ. σόδα
2 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο και σπορέλαιο μαζί
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ξύδι λευκο
1 βανίλια
4 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ για το γλάσο :
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφια)
4 φλ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
5-6 φράουλες μεγάλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σ΄ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα ,το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σ’ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τη βανίλια. Διαλύουμε το κακάο στο ξύδι και το ρίχνουμε και αυτό.  Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ενσωματωνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μιά μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τα τοιχώματα της φόρμας και τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ.  Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, ξεκολλάμε προσεκτικά από τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς και να ισιώσει σε περίπτωση που έχει φουσκώσει στη μέση το παντεσπάνι (καλό είναι να το φτιάξετε από την προηγούμενη γιατί κόβετε καλύτερα). Κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε για λίγα λεπτά το βουτυρο μαλακωμένο με λίγη από την άχνη να ασπρισει και να αφρατέψει. Ρίχνετε το τυρι και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτετε και την υπόλοιπη άχνη τμηματικά και τη βανίλια μέχρι να έχετε ενα αφράτο μείγμα σαν σαντιγί.  Κόβετε το παντεσπάνι στη μέση με ένα μαχαίρι του ψωμιού. Απλώνετε τα 2/3 της κρέμας στο ένα παντεσπάνι και καλύπτετε με το δέύτερο. Καλύπτετε τα πλαινά και το επάνω μέρος του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε με τις φράουλες κομμένες σε φετούλες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Για την συναρμολόγηση συμβουλευτείτε και τις φωτογραφίες παραπάνω.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ρούλα Μήτρου.