Ραβανί Βέροιας

ΡΑΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
Σας στέλνω ραβανί σήμερα φτιαχμένο στην όμορφη Σάμο, με τον καλύτερο βοηθό του κόσμου την μανούλα μου.

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελάδας ή φυτινη
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 Κούπες νερό
4 Κούπες ζάχαρη
σταγόνες λεμόνι και την μίση λεμονόκουπα
5 Σταγόνες μαστιχελαιο ή  μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγο ζάχαρη στο μπλέντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

‘Ολα μαζί σε κατσαρολάκι και βράσιμο για 15 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε μια σουπιέρα το σιμιγδαλι,το αλεύρι το μπέικιν την σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί.
Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, προσθέστε την ζάχαρη χτυπήστε καλά και ρίξτε το γιαούρτι το βούτυρο. Ανακατέψτε και ρίξτε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώστε το ταψάκι σας και ψήστε σε 32 νούμερο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά, ψήστε πολύ καλά τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό να βγαίνει καθαρό. Ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκο. Αφηνετε τα απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.