Ραβανί με σαντιγύ

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι
1 baking powder
1 κούπα ζάχαρη
6 αυγά

2 σακουλάκια σαντιγύ
400 ml γάλα

2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα εβαπορέ

100γρ.γλυκό κεράσι

λίγο τρυμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση:

1) Βουτυρώνετε με αρκετό βούτυρο ένα στρόγγυλο ταψί με διάμετρο 30 εκατοστά.
2) Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τα αυγά, τη μία κούπα ζάχαρη και το baking powder καλά. Αφού το μείγμα είναι ομοιογενές, προσθέστε και το σιμιγδάλι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι και όχι με το μίξερ για να μην διαλυθεί το σιμιγδάλι.

3) Βάλτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το καλά.
4) Βάλτε το γλυκό να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο. Θα πρέπει να προσέχετε το γλυκό καθώς αν δείτε πως έχει ψηθεί από πάνω θα πρέπει να το σβήσετε μόνο από πάνω. Θα καταλάβετε πότε θα έχει ψηθεί με το να τρυπήσετε με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι όταν το βγάλετε έχει μείγμα επάνω τότε θέλει κι άλλο ψήσιμο. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.

5) Όταν θα είναι ζεστό από το φούρνο ρίξτε κατευθείαν την μία κούπα εβαπορέ. Εν τω μεταξύ όσο θα ψήνεται το γλυκό ετοιμάστε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά τις δυόμισι κούπες νερό και τις δύο κούπες ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη το σιρόπι θα είναι έτοιμο. Θα πρέπει να βράσει για τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά.
6) Ρίξτε το σιρόπι στο γλυκό να πάει παντού. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.*

7) Φτιάξτε τη σαντιγύ χτυπώντας το γάλα και τα δύο σακουλάκια σαντιγύ σε ένα μπολ. Όταν κρυώσει το γλυκό γαρνίρετε τη σαντιγύ από πάνω, βάζετε και το γλυκό κεράσι και το αμύγδαλο. Κατόπιν βάλτε το στο ψυγείο.

* Θα πρέπει το γλυκό να κρυώσει πριν βάλετε την σαντιγύ, αλλιώς η σαντιγύ θα λιώσει. Θα πρέπει να το προσέξετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Καλοφύρη Χαρτλ.