TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ραβανί με σαντιγύ

Ιούλ 9, 2015
in Μαγειρική
Ραβανί με σαντιγύ
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
1 κούπα χοντρό σιμιγδάλι
1 baking powder
1 κούπα ζάχαρη
6 αυγά

2 σακουλάκια σαντιγύ
400 ml γάλα

2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα εβαπορέ

100γρ.γλυκό κεράσι

λίγο τρυμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση:

1) Βουτυρώνετε με αρκετό βούτυρο ένα στρόγγυλο ταψί με διάμετρο 30 εκατοστά.
2) Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τα αυγά, τη μία κούπα ζάχαρη και το baking powder καλά. Αφού το μείγμα είναι ομοιογενές, προσθέστε και το σιμιγδάλι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι και όχι με το μίξερ για να μην διαλυθεί το σιμιγδάλι.

3) Βάλτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το καλά.
4) Βάλτε το γλυκό να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο. Θα πρέπει να προσέχετε το γλυκό καθώς αν δείτε πως έχει ψηθεί από πάνω θα πρέπει να το σβήσετε μόνο από πάνω. Θα καταλάβετε πότε θα έχει ψηθεί με το να τρυπήσετε με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι όταν το βγάλετε έχει μείγμα επάνω τότε θέλει κι άλλο ψήσιμο. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.

5) Όταν θα είναι ζεστό από το φούρνο ρίξτε κατευθείαν την μία κούπα εβαπορέ. Εν τω μεταξύ όσο θα ψήνεται το γλυκό ετοιμάστε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά τις δυόμισι κούπες νερό και τις δύο κούπες ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη το σιρόπι θα είναι έτοιμο. Θα πρέπει να βράσει για τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά.
6) Ρίξτε το σιρόπι στο γλυκό να πάει παντού. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.*

7) Φτιάξτε τη σαντιγύ χτυπώντας το γάλα και τα δύο σακουλάκια σαντιγύ σε ένα μπολ. Όταν κρυώσει το γλυκό γαρνίρετε τη σαντιγύ από πάνω, βάζετε και το γλυκό κεράσι και το αμύγδαλο. Κατόπιν βάλτε το στο ψυγείο.

* Θα πρέπει το γλυκό να κρυώσει πριν βάλετε την σαντιγύ, αλλιώς η σαντιγύ θα λιώσει. Θα πρέπει να το προσέξετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Καλοφύρη Χαρτλ.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Ηλιοθεραπεία… και σήμερα έξω από τις τράπεζες

Νέα παράταση για την τραπεζική αργία

Γιατί οι γυναίκες -ειδικά οι νέες- πρέπει να τρώνε τακτικά ψάρια

Γιατί οι γυναίκες -ειδικά οι νέες- πρέπει να τρώνε τακτικά ψάρια

Ρεμπέτικοι καημοί… στο Φρούριο

ΔΩΡΕΑΝ η παράσταση «Ρεμπέτικοι Καημοί»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd