Ραβανί με ινδική καρύδα

Υλικά :

6 αβγά
400 γρ. σιμιγδάλη μέτρια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 βανίλια
1 μπεικιν πάουντερ
1 κούπα τρυμμένο αμύγδαλο
Υλικά για το σιρόπι :
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
λίγο χυμό λεμονιού
Υλικά για το γαρνίρισμα :
100 γρ. ινδική καρύδα
Εκτέλεση:
1) Βάζω όλα τα στερεά υλικά μαζι σε ένα μπολ και τα χτυπάω
2) Σ’ένα άλλο μπόλ χτυπάω τα υγρά
3) Αναμυγνύω τα δυο μείγματα
4) Τοποθετώ στο ταψί μας και ψήνω στους 170 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι :
Βάζω σε κατσαρολάκι τα υλικά και τα βράζω για πέντε λεπτά περίπου
Μόλις βγεί το γλυκό ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στο καυτό ραβανί. Μόλις κρυώσει το γλυκό μας βάζουμε και την ινδική καρύδα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Βασιλική Καλπακίδου.