Με το Πάσχα να πλησιάζει, τα αρτοποιεία των Τρικάλων έχουν μπει σε ρυθμούς εντατικής παραγωγής, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα που “μυρίζουν” γιορτή και παράδοση: τσουρέκια, λαμπροκούλουρα, πασχαλινά μπισκότα και πλήθος άλλων γλυκισμάτων γεμίζουν τους πάγκους.
Παρά την αυξημένη παραγωγή και την προετοιμασία για την κορύφωση της ζήτησης να αναμένεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, η αγοραστική κίνηση παραμένει υποτονική, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των αρτοποιών Ν. Τρικάλων Κώστας Παναγιώτου σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση στην ενημέρωση», που παρουσιάζουν η Βιβή Μαργαρίτη κι ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός. «Η αγορά είναι άτονη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι αρτοποιοί συνεχίζουν με μεράκι, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και τιμώντας την παράδοση που θέλει κάθε σπίτι να έχει τσουρέκι, κόκκινα αυγά και γλυκά της Λαμπρής στο γιορτινό του τραπέζι.