Πυρά Γιάνη Βαρουφάκη για ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τα Τρίκαλα

Σταθμός της προεκλογικής περιοδεία ήταν σήμερα τα Τρίκαλα για τον γραμματέα του ΜεΡΑ25– Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνη Βαρουφάκη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη βρέθηκε στο περίπτερο του κόμματος στην πλατεία Δεσποτικού όπου συναντήθηκε με στελέχη και υποψηφίους βουλευτές, περπάτησε στον πεζόδρομο της Ασκληπιού και κατέληξε στο Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ συνοδευόμενος από την Σοφία Σακαρόφα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, ενώ παρουσίασε το Τρικαλινό ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από τους: Ευθύμιο Γκότα, Κωνσταντίνο Κόκορα, Δημήτριο Μανίκα, Ιόβη Μαραγκού, Ελένη Μπεγλερίδου, Δημήτριο Παπαθανασίου.

Ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε δριμεία κριτική σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για τις μέρες και τα έργα τους κι απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν στις εκλογές το ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για Ρήξη γιατί «χωρίς ρήξη δεν γίνεται σύγχρονο κράτος» όπως τόνισε.

Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε μεταξύ άλλων «Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα ΑΕΠ, ένα εθνικό εισόδημα πραγματικό, λιγότερο κατά 20% σε σχέση με το 2007, ένα χρέος 50% μεγαλύτερο. Και η επόμενη συγκυβέρνηση, που θα μαγειρέψουν μεταξύ τους τα τρία μεγάλα κόμματα, θα έχει στόχο τη δημοσιονομική πειθαρχία, άλλη μια φορά μια νέα μορφής λιτότητας.

Σε αυτή τη χώρα που πέρασε τα πάνδεινα τα τελευταία 13 χρόνια των μνημονίων είχαμε τα πρώτα δύο μνημόνια, θυμάστε 2010-2015 που σχεδόν το 99% των Ελλήνων και των Ελληνίδων έχαναν. Ακόμα και ευκατάστατοι άνθρωποι μπορεί να είχαν περιουσία, δεν είχαν εισόδημα. Από το 2016-17 και μετά έχουμε μια μόνιμη λεηλασία που βασίζεται σε τρία πράγματα: Το Χρηματιστήριο Ενέργειας που δεν είναι χρηματιστήριο είναι ένα καρτέλ ενέργειας, τον Ηρακλή, το όνειδος με τα κόκκινα δάνεια και το Υπερταμείο. Κανένας από τα τρία αυτά κόμματα δεν θα καταργήσει τίποτα από αυτά».

Κατά τον ίδιο ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα παιδιά μας που δεν έχουν φύγει ακόμα στη χώρα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να επιστρέψουν άλλα, είναι κατάργηση αυτών των τριών μηχανισμών λεηλασίας της ελληνικής πραγματικότητας.