Ψωμί άνιμαλ

Ψωμί άνιμαλ…

Υλικά :

1 κιλό αλεύρι

2 κ.γ. μάγια ξερή

μισό κ.γ. ζάχαρη

αλάτι κατά βούληση

2 κ.σ. βούτυρο

νερό χλιαρό όσο σηκώσει

χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση :

Ανακατεύω μια κούπα αλεύρι με τη μάγια και κα κάνω ένα χυλό το αφήνω μια ώρα να διπλασιαστεί. Προσθέτω το αλεύρι το αλάτι το βούτυρο και τη ζάχαρη και λίγο λίγο νερό για να έχω ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Το αφήνω μίση ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζω τη ζύμη σε 3 μέρη. Χρωματίζω τα δύο με μαύρο και καφέ κάνω λωρίδες και βάζω σε μακρόστενη φόρμα εναλλάξ τα χρώματα.  Αφήνω να φουσκώσει ξανά μια ώρα και ψήνω σε φούρνο στους 220 βαθμούς για 40-45 λεπτά (πάντα ανάλογα τον φούρνο).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.