Ψωμάκια φιογκάκι

Ψωμάκια φιογκάκι, λαγουδάκι και πουλάκι ….Μπορείς να φτιάξεις ότι πραγματικά σχέδιο θέλεις αρκεί να έχεις όρεξη….

Μόλις τα είδα στις συνταγές της Γκολφως από τα χεράκια της Katerina Galaki είπα θα τα δοκιμάσω αμέσως αν και βραδάκι.
Εγώ έκανα και μερικά πουλάκια και κουνελάκια για τα εγγονάκια μου.
Όπως και να τα κάνεις όμως είναι ένα υπέροχο ψωμάκι
Τα τσακίσαμε ζεστά με βούτυρο και μαρμελάδα
Katerina Galaki σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και την υπέροχη συνταγούλα σου.

Υλικά
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά
2 κσ ζάχαρη
1/2 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
2 ασπράδια αυγού
1 κγ αλάτι
6 ποτήρια του νερού αλεύρι γοχ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, ένα ποτήρι χλιαρό γάλα, ένα φακελάκι μαγιά. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι. ρίχνουμε δύο κσ ζάχαρη, μισό ποτήρι ηλιέλαιο,δύο ασπράδια. συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι,και έξι ποτήρια αλεύρι γοχ ( κοσκινισμένο). Όταν είναι έτοιμη η ζύμη ,την σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε για δύο ώρες ,να φουσκώσει. Κάνουμε μπαλάκια περίπου 100 γραμ το ένα ( εμένα βγήκαν 24) και μετά τα φιογκάκια ,τα αφήνουμε για λίγο να φουσκώσουν τα περνάμε με κρόκο με λίγο γάλα και σουσαμάκι αν θέλουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν θέλετε όταν ανοίξετε το πιτάκι βάζετε λιγάκι βούτυρο και το διπλώνετε και συνεχίζετε το φιογκάκι!!! δεν σας έβαλα πολλές φώτο από τα φιογκάκια στο δίπλωμα γιατί από την χαρά μου ξέχναγα να βγάλω φώτο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).