Ψωμάκι ολικής άλεσης

Ψωμάκι ολικής άλεσης

Υλικά:

500γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (4 κούπες αλεύρι)

10 γρ. νωπή μαγεία ή 3 γρ ξηρή

10γρ ( 1,5 – 2) αλάτι

320γρ (1,5 κούπα νερό)

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέσα σε μια λεκάνη για 15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά το ζυμάρι ώστε να μην κολλάει στα τοιχώματα.  Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί μέσα στην λεκάνη σκεπασμένο με μια πετσέτα.  Μετά από 20 λεπτά πλάθουμε το ζυμάρι σε φραντζόλα ή  καρβέλι.  Τοποθετούμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 50 λεπτά περίπου.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς κελσίου για 45-50 λεπτά ανάλογα και τον φούρνο μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Κωστανάσιου.