Ψωμάκι γεμιστό με τυριά και κιμά

Ψωμάκι γεμιστό με τυριά και κιμά…

Υλικά για την ζύμη ψωμιού: 

500 γραμμάρια περίπου αλεύρι

200 γραμμάρια χλιαρό νερό

1 κ.γ. μάγια

1 αυγό

2 κ.γ. βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη βάζω το νερό τη μάγια Και τα αφήνω 10 λεπτά .  Έπειτα προσθέτω το αυγό το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύω και προσπαθώ το αλεύρι λίγο λίγο και κοσκινισμένο. Αφήνω σκεπασμένο με μια μεμβράνη για μίση ώρα περίπου.  Ετοιμάζω το κιμά. Τσιγαρίζω κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά που έχω περάσει στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και προσέτω το κιμά με αλατοπίπερο. Το αφήνω σε πολύ χαμηλή φωτιά να βγάλει τα υγρά του και να μαγειρευτεί με αυτά. Αφήνω να κρυώσει και ανακατεύω λίγη φέτα με λίγο γκούντα τριμμένα μέσα στο κιμά. Κάνω μπάλες τη ζύμη βάζω μια κουταλιά απο τη γέμιση σε κάθε ψωμάκι. Χαραζω αφήνω στο ταψί άλλη μισή ώρα και ψήνω στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.

Σημείωση : Ο κιμάς που έκανα ήταν περίπου 300 γραμμάρια. Τα ψωμάκια βγαίνουν περίπου 12 κομμάτια ανάλογα το μέγεθός που πλάθω αν κάνουμε μεγαλύτερα θα είναι λιγότερα. Τα ψωμάκια τα χάραξα με το μαχαίρι που κόβουμε τα μήλα κομμάτια.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.