Ψήφισμα των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων της ΕΡΑ στα Τρίκαλα

Δύο (2) χρόνια μετά την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν εν μία νυκτί αλλά και χιλιάδες λαού έδωσαν αγώνα ενάντια στην πολιτική του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, των μαζικών απολύσεων, και της επέλασης ενός άγριου αντεργατικού καθεστώτος και πέτυχαν μία πρώτη νίκη, το άνοιγμα της ΕΡΤ. Είναι ένα πρώτο βήμα, που επέβαλαν με τον δίκαιο και σκληρό αγώνα τους και μάλιστα με την πρωτόγνωρη εμπλοκή των αλληλέγγυων. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και οι αλληλέγγυοι συνεχίζουμε να  αγωνιζόμαστε  για τη λειτουργία της ελεύθερης τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, προβάλλοντας τους αγώνες των εργαζομένων και αναδεικνύοντας τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί μία πρώτη νίκη του 23μηνου αγώνα. Ταυτόχρονα αποτελεί και μία ήττα, γιατί:

Η «νέα» ΕΡΤ δεν είναι νέα. Και δεν είναι η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε όλοι οι αγωνιζόμενοι απολυμένοι και οι αλληλέγγυοι 23 μήνες τώρα. Δεν είναι η ΕΡΤ των ανοιχτών στην κοινωνία μικροφώνων και για τους αγωνιζόμενους και για τους εκατοντάδες σε κάθε πόλη της Θεσσαλίας αλληλέγγυους, που πάλεψαν για την οριζόντια διοίκηση, για το αυτοδιοίκητο των περιφερειακών, για την αλληλεπίδραση όλων των δομών της ΕΡΤ και, κυρίως για την διατήρηση του ανοίγματός τους στην κοινωνία.

Η ΕΡΑ στα Τρίκαλα θα συνεχίσει, στηριγμένη στην εμπειρία και τις κατακτήσεις του προηγούμενου διαστήματος – που λειτουργούσε και στηριζόταν στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των ίδιων των εργαζόμενων της-, να μάχεται για να παραμείνει η φωνή του κάθε αγωνιστή, η φωνή της κοινωνίας.

 

 

 

ΕΡΑ ΔΙΚΤΥΟ
Δημοτικό Στούντιο
ΤΡΙΚΑΛΩΝ