Ψαρόσουπα με μπακαλιαράκια

Ψαρόσουπα με μπακαλιαράκια…

Υλικά :

4 μεγάλα μπακαλιαράκια

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι λευκό για σούπα

1/2 ματσάκι σέλινο

1 ντομάτα

1 κρεμμύδι

2 πατάτες

2 καρότα

1/2 μέτρια κατσαρόλα νερό με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι

Για το αβγολέμονο:

δύο αυγά

δύο λεμόνια

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσουν.  Όταν βράσουν ρίχνουμε τα ψαράκια που τα έχουμε καθαρίσει ,τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά και να βγάλουν όλη την ουσία τους.  Βγάζουμε τα μπακαλιαράκια προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα . Προσθέτουμε το ρύζι να βράσει και αυτό. Στην συνέχεια κάνουμε το αυγολέμονο και αναμειγνύουμε με το ζωμό. Τα ψαράκια τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα με λάδι και λεμόνι.  Προσθέτουμε μερικά κομμάτια στο πιάτο μας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.