Ψαρονέφρι με μπέικον,σάλτσα μουστάρδας και πουρέ καρότου

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ…

ΥΛΙΚΑ
1 Ψαρονεφρι
12-15 φέτες μπέικον
2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας τριμμένο θυμάρι
200 γρ. κρέμα γαλακτος
χυμό από ένα λεμόνι
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τα ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ..
Τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τα τυλίγετε το καθένα περιμετρικά με μια φέτα μπέικον τα οποία στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το θυμάρι το αλάτι το πιπέρι, μόλις εξατμιστεί όλο το κρασί ρίχνετε το λεμόνι . Τελος την μουστάρδα που έχετε ανακατέψει μέσα στην κρέμα γαλακτος. Αφηστε να πάρει μια καλή βράση η κρέμα και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ
3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
1/2 κουτάλια σπασμένο κολινδρο
1/2 κουταλιά σπόρους κύμινο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ :

Βράστε τα καρότα και την πατάτα. Κόψτε κομματάκια και πολτοποιείστε στο μπλέντερ. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο ρίξτε τον κόλιαντρο και το κύμινο να τσιγαριστεί λιγάκι, ρίξτε μέσα τον πουρέ και ανακατεξτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βουτυρο. Προσθεστε την κρέμα γάλακτος και το αλατι.  Ανακατεψτε και σερβίρετε ζεστο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.