Πρώτη μέρα στο σχολείο με συννεφιά και βροχές – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές – Σε αρκετές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση – Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Παρασκευή, ο καιρός θα θυμίσει και πάλι καλοκαίρι – Δείτε πού και πότε θα βρέξει, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν σήμερα Τρίτη (11/9) στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδεςκυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά κυρίως στα νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.

Εξαίρεση αποτελούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και από αργά το απόγευμα στα βόρεια πελάγη ανατολικοί ισχυροί 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά της χώρας.

Δείτε το χάρτη των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

 

 πηγή :https://www.newsbomb.gr/kairos/prognwsh-emy/story/915060/kairos-proti-mera-sto-sxoleio-me-synnefia-kai-vroxes-poy-tha-einai-entona-ta-fainomena-pics