Η πρώτη και πρότυπη ιδιωτική Μονάδας  Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στα Τρίκαλα MeteoraNEPHROLIFE  για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Όπως επισημαίνει ο επιστημονικός διευθυντής της  Meteora NEPHROLIFEΝικόλαος Τσιάνας , ειδικός νεφρολόγος με πολυετή εμπειρία ως  πρώην συντονιστής-διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων «ο σκοπός  αυτής της ημέρας είναι να ευαισθητοποιηθεί  ο κόσμος για την σημασία της λειτουργίας των νεφρών , και συγχρόνως αν είναι δυνατόν να προληφθούν καταστάσεις-νόσοι που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτες νεφρικές βλάβες.

Η εκδήλωση νεφρικής βλάβης επιφέρει διαταραχές σχεδόν σε όλα τα ανθρώπινα όργανα , και επειδή οι νεφροί είναι όργανα παραγωγής ορμονών (ερυθροποιητίνη, ρενίνη ,βιταμίνη D) σιγά σιγά επέρχονται ανωμαλίες στον ανθρώπινο μεταβολισμό.

Ομάδες επικίνδυνες για εκδήλωση νεφρικής βλάβης είναι οι διαβητικοί, οι υπερτασικοί, υπέρβαροι, υπερήλικες και οι ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό νεφροπάθειας.

 Παράγοντες προστασίας από εκδήλωση νεφρικής νόσου είναι:

1.Η τακτική φυσική άσκηση

  1. Η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
  2. Η ρύθμιση του ζαχάρου αίματος
  3. Η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους
  4. Η αποφυγή καπνίσματος
  5. Η λογική χρήση φαρμάκων και
  6. Η τακτική παρακολούθηση βιοχημικών παραμέτρων λειτουργίας νεφρών (ουρία, κρεατινίνη)

Η εφαρμογή δίαιτας όπως αποφυγή αλατιού και περιορισμός λευκωμάτων αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην διατήρηση καλής νεφρικής λειτουργίας. Η τακτική εργαστηριακή παρακολούθηση σε συνδυασμό με την δίαιτα είναι βασικοί παράγοντες που μπορεί να μειώσουν την επιδείνωση της λειτουργίας των νεφρών.

Όπως επίσης επισημαίνει ο αναπληρωτής επιστημονικός διευθυντής της  Meteora NEPHROLIFEΔημήτρης Λιάκος,, ειδικός νεφρολόγος και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  «τα  τελευταία χρόνια με την βοήθεια επιτεύξεων της τεχνολογίας όπως ερυθροποιητίνη –δεσμευτικά φωσφόρου-σύγχρονα μηχανήματα, έχει βελτιωθεί κατακόρυφα η επιβίωση ασθενών με χρόνια νεφρική νόσου.

 Η χρονιότητα της νόσου είναι ένας  γολγοθάς  για τους ασθενείς όσο και για τις οικογένειές τους. Σκοπός μας πρέπει να είναι η διαρκής στήριξη (ηθική-ιατρική) ώστε η δοκιμασία των ασθενών αυτών να είναι καλώς ανεκτή»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού η Meteora NEPHROLIFE θέλει να ευχαριστήσει τους νεφροπαθείς που αγκάλιασαν από την πρώτηστιγμή τηνέαπρωτοποριακήμονάδα που ήρθε να συμβάλλει στην βελτίωση της παρεχομένηςιατρικήςπερίθαλψης στον νομόμε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Παράλληλα ενημερώνει :

  1. ΗMeteora NEPHROLIFE είναι μια τρικαλινή σύγχρονη μονάδα  στο χώρο της αιμοκάθαρσης και έχει αδειοδοτηθει  με την υπ.αριθμ. 1258/05-04-2016βεβαίωση λειτουργίας.
  1. ΗMeteora NEPHROLIFE  λειτουργεί στο 7ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρικάλων –Καλαμπάκας  σε σύγχρονες και πιστοποιημένες με ευρωπαϊκές προδιαγραφές εγκαταστάσεις, συνολικού εμβαδού 800 μ2. Η υψηλή αισθητική, η διαλειτουργικότητα των χώρων και ο τεχνολογικός εξοπλισμός τελευταίας γενιάς που διαθέτει, εξασφαλίζει την άνετη και ευχάριστη διαμονή των αιμοκαθαιρόμενων αλλά και των συνοδών τους.
  1. ΗMeteora NEPHROLIFE έχει συμβληθεί με τον ΕΟΠΠΥ από 1/08/2016 και εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της βάσει της υπ.αριθμ Γ3β/ΓΠ/οικ.57299 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ2353/Β/28.7.2016).
  1. Οι νοσηλευόμενοι στηνMeteoraNEPHROLIFEλαμβάνουν κανονικά τα προβλεπόμενα από την κειμένη νομοθεσία  έξοδα μετακίνησης ,  ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ  συμβαίνει με τις λοιπές δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες.
  1. Meteora NEPHROLIFE έχει εξοπλιστεί με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της ιατρικής τεχνολογίας (μηχανήματα on-lineαιμοκάθαρσης τελευταίας γενιάς NIKΚISODBB07) και χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά φίλτρα.
  1. ΗMeteora NEPHROLIFE έχει στελεχωθεί με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο εποπτεύεται από τον  επιστημονικό διευθυντή της Νικόλαο Τσιάνα, ειδικό νεφρολόγο με πολυετή εμπειρία ως  πρώην συντονιστής-διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Οι προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες συμπληρώνονται από ομάδα καρδιολόγων και παθολόγων, από πνευμονολόγο,  καθώς επίσης και από τις υπηρεσίες του Διαγνωστικού Κέντρου Euromedica
  1. Meteora NEPHROLIFE είναι από τις λίγες μονάδες που εφαρμόζουν πρωτόκολλα υψηλών προδιαγραφών, ενώ έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει το διεθνές πρότυπο ISO9001:2008 από διεθνή αναγνωρισμένο φορέα. Έχει δε  κινήσει, μέσω συμβούλου, τη διαδικασία πιστοποίησης ιατρικών υπηρεσιών TEMOSη οποία εστιάζει στη διαχείριση του διεθνή ασθενή (internationalpatient) αλλά και τον ιατρικό τουρισμό (medicaltourism)
  1. ΗMeteora NEPHROLIFE είναι διασυνδεδεμένη με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων βάσει της υπ.αριθμ. Γ3β/ΓΠ/οικ.29198 απόφασης του υπουργού υγείας  και για αυτό το λόγο  καταβάλει  σε αυτό το 5% των εσόδων της.  Εξυπηρετεί τους ασθενείς της όλο το εικοσιτετράωρο με το εξοπλισμένο ασθενοφόρο που διαθέτει και με τη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού της προσωπικού

Η ασφάλεια, η ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών και η εξατομικευμένη προσέγγιση και φροντίδα των ασθενών αποτελούν υψηλή προτεραιότητα της MeteoraNEPHROLIFE.

Meteora NEPHROLIFEIKE

HEMODIALYSISCENTER  (MXA)

7o χλμ Τρικάλων – Καλαμπάκας

τηλ  24310–88001  Fax 24310-88003