Πρώτοι  οι μαθητές των Τρικάλων στις πανελλαδικές

Τα Τρίκαλα είναι ο νομός της Ελλάδας που βρέθηκε πιο συχνά στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά στα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις και πρώτα, στη μέση αναλογία πιθανοτήτων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτων που σήμερα δημοσιεύει σήμερα τη γεωγραφία της…επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο επιτρέπουν τη δημιουργία «δεικτών» επιτυχίας/αποτυχίας των υποψηφίων στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά περιοχή.

Από ποιους εισάγονται οι περισσότεροι κι από ποιους οι λιγότεροι υποψήφιοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Ποιοι νομοί έχουν δημιουργήσει «παράδοση» στα υψηλά ποσοστά εισαγωγής των υποψηφίων τους στην τελευταία δεκαετία;

Στη 10ετία του ’90 και συγκεκριμένα την περίοδο 1992-199, για την οποία υπάρχουν επαρκή στοιχεία οι Νομοί Χίου, Τρικάλων, Λάρισας, Φλώρινας, Λέσβου, Χανίων κι Αχαΐας κατόρθωναν να συγκεντρώσουν τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας των υποψηφίων τους. Αντίθετα, οι υποψήφιοι από τους νομούς Σάμου, Κέρκυρας, Ευρυτανίας, Κυκλάδων και Καστοριάς είχαν σχεδόν μόνιμα στην εξεταζόμενη περίοδο τα χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2001-2011

Την επόμενη δεκαετία, και πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 2001-2011, καταγράφεται μία σταθερή υπερεκπροσώπηση αποφοίτων των Λυκείων 4 Νομών της χώρας, με την υψηλότερη να σημειώνεται στο Νομό Τρικάλων, όπου η μέση αναλογία πιθανοτήτων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια διαμορφώνεται στο 1,40, ενώ ακολουθούν οι Νομοί: Κοζάνης (1,36), Πρέβεζας (1,33).

Βάσω Κάκλα: Μας γεμίζει όλους η επιτυχία των μαθητών μας

«Η Εφημερίδα των Συντακτων δημοσιεύει σήμερα τη γεωγραφία της…επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Στην πρώτη θέση, στην πανελλήνια κατάταξη ,τα Τρίκαλα και πρώτα, στη μέση αναλογία πιθανοτήτων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!Χαρά και περηφάνεια μας γεμίζει όλους η επιτυχία των μαθητών μας!! Τα Τρίκαλα ,με υψηλό αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό, περιοχή χωρίς ιδιαίτερη ανάπτυξη,με υψηλούς δείκτες ανεργίας, καταφέρνουν να έχουν παράδοση στην υψηλή ποιότητα Εκπαίδευσης! Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικός μας, στους γονείς αλλά και σε όλους εκείνους τους φορείς που επικουρούν (ατομικά και συλλογικά)το έργο της μάθησης κσι της Παιδείας στην περιοχή μας.Καλή συνέχεια στις εξετάσεις σας παιδιά!!Κρατήστε ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών και των ονείρων σας!!Είμαστε όλοι μαζί σας!!» αναφέρει περιχαρής η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα.