Προστατεύοντας τα παιδιά από τη ζέστη: Συμβουλές για γονείς

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να χτυπάει κόκκινο και ως γονείς πρέπει να γνωρίζετε πώς θα αντιμετωπίσετε τον καύσωνα που βρίσκεται προ των πυλών.

Η υπερβολική ζέστη μπορεί να κάνει τα παιδιά να δείχνουν άρρωστα για πολλές ημέρες. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε το παιδί σας από τη ζέστη όσο το δυνατόν περισσότερο, προσέχετε για συμπτώματα και καλέστε τον παιδίατρό σας εάν δείτε κάποιο από αυτά.

Αντιμετωπίστε την υπερβολική ζέστη

Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια ή την υγεία, τα παιδιά μπορούν και πρέπει να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους. Όταν η θερμοκρασία αρχίζει να ξεπερνά τους 35° Κελσίου, η ζέστη μπορεί να είναι επικίνδυνη, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με αυξημένη υγρασία. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη και να προστατέψετε το παιδί σας από ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα:

Πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την ακραία θερμότητα:

Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά:

Πότε πρέπει να καλέσετε τον παιδίατρό σας

Καλέστε αμέσως τον παιδίατρό σας, εάν το παιδί σας εμφανίσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα:

Οι ψυχολογικές επιδράσεις της θερμότητας στα παιδιά

Μην ξεχάσετε επίσης την ψυχική υγεία του παιδιού σας. Τα παιδιά μπορεί να γίνουν ανήσυχα ή υπερκινητικά όταν μένουν μέσα στο σπίτι για αρκετές ώρες. Σχεδιάστε ένα πρόγραμμα για ψυχαγωγία με δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορούν να παίξουν μέσα στο σπίτι και περιορίστε το χρόνο της οθόνης.

[Αυτό το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου 2019. Έχει ανανεωθεί.]

πηγή: healthychildren.org

πηγή :https://www.mothersblog.gr/paidi/ygeia/story/79040/prostateyontas-ta-paidia-apo-ti-zesti-symvoyles-gia-goneis