Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα με απευθείας κατάταξη – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Ανοίγουν θέσεις στο Λιμενικό Σώμα και μάλιστα με απευθείας κατάταξη (χωρίς Πανελλήνιες) – Αφορούν ειδικότητες Κυβερνήτη ή Μηχανικού

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση συνολικά 105 θέσεων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, προερχόμενων από ιδιώτες, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων

Πρόκειται για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή συνολικά εκατόν πέντε (105) Αξιωματικών Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών –γυναικών) ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, προερχόμενων από ιδιώτες.

Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως ακολούθως:

2. Σε περίπτωση που οι καθορισθείσες θέσεις σε μία από τις ως άνω ειδικότητες δεν καλυφθούν, ούτε από πτυχιούχους Α.Ε.Ν. της ημεδαπής, ούτε της αλλοδαπής, λόγω μη προσέλευσης ή αποτυχίας των υποψηφίων, τότε συμπληρώνονται από υποψηφίους της άλλης ειδικότητας, κατά φθίνουσα σειρά μοριοδότησης και λαμβάνοντας υπόψη την καθορισθείσα στην προηγούμενη παράγραφο σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων. Αν και πάλι οι υποψήφιοι δεν επαρκούν αριθμητικά για την συμπλήρωση των θέσεων, καθώς και στην περίπτωση που και στις δύο ειδικότητες υπάρχουν προκηρυχθείσες θέσεις που δεν καλύπτονται, τότε οι κενές και μόνο θέσεις επαναπροκηρύσσονται.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να καταταχθούν στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή, ως απευθείας κατάταξης Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, θα πρέπει:

(1) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος σε οποιαδήποτε ποινή.

(2) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης των αδικημάτων: λαθρεμπορίας, βύθισης ή προσάραξης πλοίου λόγω αμέλειας ή εκ προθέσεως, παράβασης των διατάξεων περί προστασίας του Εθνικού νομίσματος, ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, τρομοκρατικών πράξεων, φυλετικών διακρίσεων, προσβολής κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, ψευδούς βεβαίωσης, ανθρωποκτονίας, καταπίεσης, περί ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών, παράνομης αλιείας, κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην Υπηρεσία), εκβίασης, απάτης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, δωροδοκίας ή δωροληψίας, απιστίας περί την Υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, συκοφαντικής δυσφήμησης, κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

(3) για οποιοδήποτε έγκλημα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.

(4) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών(3) μηνών.

5θ.Να μη διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τα παραπάνω αδικήματα.

1.Όσοι/ες έχουν τα απαιτούμεναπροσόντα και επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό απευθείας κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ,Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση στην εφαρμογή https://portal.hcg.gr/stratol που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 20/09/2021 ημέρα Δευτέρα, έως και 2 1 / 1 0/2021 ημέρα Πέμπτη.

Μετά την 21/10/2021, η εφαρμογή απενεργοποιείται και ως εκ τούτου, δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Η είσοδος των υποψηφίων στην εφαρμογή γίνεται με τους προσωπικούς τους Κωδικούς TAXISnet.

Μετά τη συμπλήρωση και την ηλεκτρονική καταχώρισή της, η εν λόγω Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση γίνεται εκτυπώσιμη.

Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να εκτυπώσουν από την εφαρμογή την Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωσή τους, να την υπογράψουν και αφού θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής (από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ή Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή),να την υποβάλουν ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, με συστημένη αλληλογραφία, τις ημερομηνίες από 20/9/2021ημέρα Δευτέρα έως και 22/10/2021 ημέρα Παρασκευή, στην Επιτροπή Παραλαβής-Ελέγχου δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στην ακόλουθη διεύθυνση:

Διαγωνισμός έτους 2021 για την πλήρωση 105 θέσεων Αξιωματικών Λ.Σ. –ΕΛ. ΑΚΤ., απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ -ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ/ ΑΡΧΗΓΕΙΟ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακτή Βασιλειάδη-Πύλες Ε1-Ε2,ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18510.

πηγή :https://www.policenews.eu/87023/proslipseis-sto-limeniko-soma-me-apeftheias-katataxi-pote-xekinoun-oi-aitiseis/?fbclid=IwAR2bQq9u1_ShL1yME6egpsxxLgLohaYGAw0KTST_RtTiM6xjD98WI3E9UeY