TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Προφιτερόλ

Μαΐ 4, 2018
in Μαγειρική
Προφιτερόλ
Share on FacebookShare on Twitter

Προφιτερόλ… Δε θέλω να το μάθω να το φάω θέλω…
Κι όμως είναι πολύ εύκολο να γίνει στο σπίτι και αξίζει τον κόπο η συγκεκριμένη συνταγή.
Απίστευτο σπιτικό προφιτερόλ με υπέροχη φανταστική κρέμα σοκολάτας. Αυτή η κρέμα είναι καλύτερη και από γκανάζ σοκολάτας και γίνεται μόνο με κακάο.
Φτιάξτε το θα ενθουσιαστείτε…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 27 ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
Για την κρέμα σοκολάτας
90 γρ. κορν φλάουρ
900 γρ. γάλα
450 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κακάο
2 κ.σ. μέλι
3 βανίλιες
150 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα βανιλιας
200 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
200 γρ.κρεμα γαλακτος

Για τα σου (40 σου)
125 ml γάλα
125 ml νερό
125 γρ. βούτυρο
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. αλεύρι
4 μεγαλα αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκιναω με τα σου. Σε ένα κατσαρολι ριχνω το νερό το γάλα το αλατι και το βουτυρο και μολις παρουν βραση προσθετω το αλευρι και ανακατευω μεχρι να μαζευτει η ζυμη σε μπαλα.
Την αδειάζω σένα μπολ και ριχνω ενα ενα τα αυγα ανακατευοντας με συρμα η μπορειτε να το κανετε με μιξερ.
Βαζω τη ζυμη σε κορνε και σε ταψι με λαδοκολα αραδιαζω μπαλακια στο μεγεθος ενος μικρου καρυδιου και ψηνω στους 180 35 λεπτα.  Αφηνω να κρυωσουν καλα.
-Για την κρεμα σοκολατας βαζω το γάλα το κορν φλαουρ την ζαχαρη και το κακαο σε μια κατσαρολα και ανακατευω σε χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει.  Κατεβαζω απ τη φωτια και ριχνω το βουτυρο τις βανιλιες και το μελι.  Την αφηνω σκεπασμενη με μεμβρανη να κρυωσει καλα.
-Για την κρεμα βανιλιας σε μια κατσαρολα ριχνω το γαλα το κορν φλαουρ την ζαχαρη και ανακατευω σε χαμηλη φωτια μεχρι να πηξει η κρεμα.  Κατεβαζω απ τη φωτια και ριχνω το βουτυρο και τις βανιλιες.  Αφηνω να κρυωσει καλα σκεπασμενη με μεμβρανη.Χτυπαω την κρεμα γαλακτος σε σαντιγι και την ριχνω μεσα στην λευκη κρεμα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε καθε μπολακι βαζω 2 σουδακια κομμενα στα 4 , κρεμα βανιλιας και τελος απο πανω την κρεμα σοκολατας.  Γαρνιρω με λιγη τρουφα η σαντιγι.Αν δεν καταναλωσω αμεσως ολα τα μπολακια τα διατηρω στην καταψυξη.
Επισης μπορειτε να φτιαξετε σε μεγαλο μπολ ενα τεραστιο προφιτερολ αντι για ατομικα μπολακια.
Σε περιπτωση που η σοκολατενια κρεμα σας σβολιασει (εχει κομματακια) μη μου αγχωθειτε και προς θεου μην την πεταξετε.  Απλα θα την περασετε απο ενα σουρωτηρι και θα ειναι μια χαρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Next Post
Ποιο είναι το ιδανικό μαγιό ανάλογα με το σωματότυπό σου

Ποιο είναι το ιδανικό μαγιό ανάλογα με το σωματότυπό σου

Πως λειτουργεί ο μητρικός θηλασμός

Πως λειτουργεί ο μητρικός θηλασμός

Στα Τρίκαλα τον Μάιο η 11η Πανελλήνια Συνάντηση Επικούρειων

Στα Τρίκαλα τον Μάιο η 11η Πανελλήνια Συνάντηση Επικούρειων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd