TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πρέτζελ-Pretzel

Νοέ 12, 2017
in Μαγειρική
Πρέτζελ-Pretzel
Share on FacebookShare on Twitter

Πανεύκολα Πρέτζελ-Pretzel…

Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει σε κάποιον φούρνο πρέτζελ,αυτό το μαλακό κουλούρι. Τα καλύτερα που έχω φάει ήταν στο Λονδίνο,ακόμα θυμάμαι την γεύση τους. Εγώ και η Έρη μου τα θυμόμαστε και λέμε συχνά,πόσο νόστιμα και ξεχωριστά ήταν.Σας έχω λοιπόν μια πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή,για εσάς που τα αγαπάτε.Και όποιος δεν τα έχει δοκιμάσει,σίγουρα πρέπει να φτιάξει τα Πρέτζελ μου.
Πάμε να τα φτιάξουμε με την τρελή ζύμη της φίλης μου Gemma,χωρίς ζύμωμα.

Υλικά για την ζύμη:
160-180 γρ. περίπου χλιαρό γάλα
2 κ.γ. ξερή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1+1/2 κ.γ. μπέικιν
1+1/2 κ.γ. αλάτι
180 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
Θα χρειαστούμε ακόμα
1 κ.σ. χοντρό αλάτι ή ανθό αλατιού
440 γρ. νερό
5 κ.γ. σόδα
Για την επάλειψη
1 αυγό
1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση για την ζύμη : 

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα την μαγιά και την ζάχαρη. Το αφήνουμε για 15 λεπτά,στην άκρη να φουσκώσει. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι,το αυγό με το γιαούρτι. Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι-αλάτι και μπέικιν. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι,προσθέτουμε την μαγιά και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι και τέλος με μια μαρίζ. Όπως έχω γράψει στα υλικά στο γάλα λέω περίπου,όχι ακριβώς. Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο,δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη. Μόλις δείτε ότι το μπολ σας είναι καθαρό,η ζύμη είναι έτοιμη. Σκεπάζετε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνετε για 2 ώρες.

Σε αυτό το στάδιο αν δεν θέλετε,να χρησιμοποιήσετε αμέσως την ζύμη. Την διπλώνετε και την βάζετε στο ψυγείο, μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο 3 μέρες. Μπορείτε να την φυλάξετε και στην κατάψυξη.

Κάνουμε την ζύμη και χωρίς να φουσκώσει,την χωρίζουμε σε 10 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι το κάνουμε λωρίδα γύρω στα 60 εκ. και την τεντώνουμε να ανοίξει. Διπλώνουμε και κάνουμε το πρέτζελ,το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα,και βράζουμε το νερό με την σόδα. Μόλις βράσει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά,βάζουμε ένα ένα μέσα τα πρέτζελ.

Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα περίπου και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό και νερό. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Μόλις πάρουν χρώμα περίπου 15 λεπτά, είναι έτοιμα τα σερβίρουμε ζεστά.

Μυστικά
Μπορείτε να τα φτιάξετε και γλυκά,μόλις ψηθούν τα αλείφεται με βούτυρο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα.Η όποια άλλη γεύση σας αρέσει, με σκόρδο ή μπορείτε να βάλετε ρίγανη ή το δικό σας αγαπημένο μπαχαρικό.
Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο,3-4 μέρες η να την βάλετε στην κατάψυξη.

” Καλή επιτυχία http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/ “

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Next Post
Καιρός τώρα: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες την Κυριακή

Καιρός τώρα: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες την Κυριακή

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Σαν σήμερα το 333 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες στην Ισσό

Σαν σήμερα το 333 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες στην Ισσό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd