Πρέσβειρα Πολιτισμού για το 2020-2021 εκλέχτηκε η Τρικαλινή Ραφαέλα Πλαστήρα

Όσοι γνωρίζουν την Ραφαέλα Πλαστήρα, την περσινή Σταρ Ελλάς 2019, Τρικαλινή στην καταγωγή, ένα μέρος της οποίας έλκεται από το Δήμο Φαρκαδόνας και την Οιχαλία, ξεχωρίζουν τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα της, τις ευαισθησίες για την τρίτη ηλικία κι όχι μόνο. Φυσικά οι κρυμμένες ευαισθησίες της νεαρής καλλονής δεν μένουν μονάχα στο συγκεκριμένο θέμα. Κάτι ανάλογο ισχύει για την προστασία των παιδιών, για την στήριξη των αδύναμων γυναικών, που αποτελούν θύματα κακοποίησης, αλλά και των ασθενέστερων πολιτών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Όλες αυτές τις ευαισθησίες της νεαρής κοπέλας, τις αποτυπώνει κανείς από τις δημόσιες τοποθετήσεις. Ευαισθησίες που αποτέλεσαν την αφορμή για να λάβει μετά από ψηφοφορία τον τίτλο της Πρέσβειρας Πολιτισμού για το 2020-2021 από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

Η πανέμορφη Ραφαέλα που επικράτησε με διαφορά στην τρίτη φάση στις άλλες 4 πανέμορφες υποψήφιες ξεχώρισε για την αγάπη της στην τρίτη ηλικία και στο κοινωνικό έργο που θέλει να ασχοληθεί για τα παιδιά και την κακοποίηση των γυναικών, μάλιστα σκοπεύει σε λίγο καιρό, αν και είναι μόλις 20 ετών να εγκαταλείψει την δουλειά του Μοντέλου και να ασχοληθεί με την ηθοποιία που λατρεύει ταυτόχρονα με την αγάπη της για τα ΑΜΕΑ και την κακοποίηση τον γυναικών.

Η κατάκτηση του συγκριμένου τίτλου προκάλεσε στην ίδια ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση, αλλά ταυτόχρονα τη γέμισε ευθύνες για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που καλείται να αναλάβει από εδώ και στο εξής.

«Η συγκίνησή μου είναι τεράστια καθώς στα 20 χρόνια μου κατάφερα να λάβω αυτόν τον τόσο σημαντικό τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με την ψήφο τους μου έδειξαν προκαταβολικά την εμπιστοσύνη τους για ένα καλύτερο αύριο. Θα βάλω τα δυνατά μου ακόμα μια φορά για να κάνω την Ελλάδα περήφανη με τον όνομά μου! Σας ευχαριστώ πολύ!», δήλωσε η Ραφαέλα.

Σημειωτέον ότι η Ραφαέλα Πλαστήρα γεννήθηκε στην Ολλανδία και κατάγεται από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα από την πόλη του Βασίλη Τσιτσανη τα Τρίκαλα. Κομμάτι της καταγωγής της από την πλευρά της μητέρας έλκεται από την Οιχαλία.

Μιλά Ολλανδικά, Γερμανικά και Αγγλικά. Επίσημη πρώτη θα κάνει στην απονομή τον βραβείων «Προσωπικότητες» 2020 στις 29 Ιουνίου στον κήπο του θεάτρου Χυτήριο στην Ιερά οδό στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ krinitrikalon