Πρασοτυρόπιτα

Σας έχω σήμερα σούπερ Πρασοτυρόπιτα.

Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε μαζί, Πρασοτυρόπιτα

Υλικά για την ζύμη
450 γρ. αλεύρι για πίτες
1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο περίπου
1 κούπα περίπου κρύο νερό
Υλικά για την γέμιση:
500 γρ. πράσα
150 γρ. φέτα
2 αυγά
1 κούπα σπανάκι
1 κούπα σέσκουλα
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
πιπέρι
1/2 φλ. γάλα
αλάτι αν δεν είναι αλμυρή η φέτα
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα πράσα,τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,και τα ανακατεύουμε.
Τα καλύπτουμε με καυτό νερό,και αφήνουμε 1-2 λεπτά.
Στραγγίζουμε πολύ καλά,να μην έχουν καθόλου νερά.
Μόλις κρυώσουν,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση,και συνεχίζουμε με την ζύμη.
Εκτέλεση για το ζυμάρη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-αλάτι-ζάχαρη-ξύδι-λάδι.
Κάνουμε μια λακκούβα,ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε καλά+έχουμε μια μαλακή ζύμη,σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
Έχουν περάσει 10 λεπτά,και χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια.
Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο,φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια,τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ+τα σκεπάζουμε.
Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά,και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί.Βάζουμε γέμιση σκόρπια από λίγο και παντού και ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο. Το 2ο φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί,και πάλι γέμιση.Το ίδιο κάνουμε με το 3ο-4ο-5ο φύλλο,τα βάζουμε όλα σουρωτά μέσα στο ταψί.Ενδιάμεσα γέμιση και πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο. Γυρίζουμε αυτό που προεξέχει,αλλά βάζουμε βούτυρο σοφτ εκεί που γυρίζει.
Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο ακριβώς όσο το ταψί,και σκεπάζουμε την πίτα. Μπαίνει σαν καπάκι και κλείνει τέλεια, ρίχνουμε από πάνω το καλαμποκέλαιο. Βρέχουμε με νερό απλά με το χέρι,το τινάζουμε πάνω δηλαδή 5-6 φορές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου. Να ξεκολλήσει  γύρω γύρω από το ταψί και να ξεροψηθεί.
Είναι άλλη μια συνταγή της θείας μου,την έφτιαχνε η γιαγιά της.
                                                    ” Καλή επιτυχία elpidas little corner “

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html