TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πρασοτυρόπιτα

Μαρ 24, 2017
in Μαγειρική
Πρασοτυρόπιτα
Share on FacebookShare on Twitter

Σας έχω σήμερα σούπερ Πρασοτυρόπιτα.

Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε μαζί, Πρασοτυρόπιτα

Υλικά για την ζύμη
450 γρ. αλεύρι για πίτες
1/2 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο περίπου
1 κούπα περίπου κρύο νερό
Υλικά για την γέμιση:
500 γρ. πράσα
150 γρ. φέτα
2 αυγά
1 κούπα σπανάκι
1 κούπα σέσκουλα
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
πιπέρι
1/2 φλ. γάλα
αλάτι αν δεν είναι αλμυρή η φέτα
1 κρεμμύδι

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τα πράσα,τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο,και τα ανακατεύουμε.
Τα καλύπτουμε με καυτό νερό,και αφήνουμε 1-2 λεπτά.
Στραγγίζουμε πολύ καλά,να μην έχουν καθόλου νερά.
Μόλις κρυώσουν,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση,και συνεχίζουμε με την ζύμη.
Εκτέλεση για το ζυμάρη:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-αλάτι-ζάχαρη-ξύδι-λάδι.
Κάνουμε μια λακκούβα,ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
Ζυμώνουμε καλά+έχουμε μια μαλακή ζύμη,σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
Έχουν περάσει 10 λεπτά,και χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια.
Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο,φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια,τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ+τα σκεπάζουμε.
Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά,και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί.Βάζουμε γέμιση σκόρπια από λίγο και παντού και ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο. Το 2ο φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί,και πάλι γέμιση.Το ίδιο κάνουμε με το 3ο-4ο-5ο φύλλο,τα βάζουμε όλα σουρωτά μέσα στο ταψί.Ενδιάμεσα γέμιση και πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο. Γυρίζουμε αυτό που προεξέχει,αλλά βάζουμε βούτυρο σοφτ εκεί που γυρίζει.
Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο ακριβώς όσο το ταψί,και σκεπάζουμε την πίτα. Μπαίνει σαν καπάκι και κλείνει τέλεια, ρίχνουμε από πάνω το καλαμποκέλαιο. Βρέχουμε με νερό απλά με το χέρι,το τινάζουμε πάνω δηλαδή 5-6 φορές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς 1 ώρα περίπου. Να ξεκολλήσει  γύρω γύρω από το ταψί και να ξεροψηθεί.
Είναι άλλη μια συνταγή της θείας μου,την έφτιαχνε η γιαγιά της.
                                                    ” Καλή επιτυχία elpidas little corner “

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μαρμελάδα σύκο by Mairh
Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο by Mairh

Μαΐ 4, 2025
Αγκινάρες γεμιστές
Μαγειρική

Αγκινάρες γεμιστές

Μαΐ 3, 2025
Βραχάκια σύκου
Μαγειρική

Βραχάκια σύκου

Μαΐ 2, 2025
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Next Post
Καρδιακοί παλμοί στην τρίτη ηλικία: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

Καρδιακοί παλμοί στην τρίτη ηλικία: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

Σοκολάτα: 7 επιστημονικοί λόγοι που «επιβάλλουν» την κατανάλωσή της

Σοκολάτα: 7 επιστημονικοί λόγοι που «επιβάλλουν» την κατανάλωσή της

Την Κυριακή το τελευταίο αντίο στη μικρή Ραφαέλα

Την Κυριακή το τελευταίο αντίο στη μικρή Ραφαέλα

Comments 1

  1. Παράθεμα: Πρασοτυρόπιτα - Xalara.eu

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd