Πρασόρυζο αλλιώς

 Σήμερα θα σας δείξω ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Παλιά δεν ήθελα να δω πράσο,τώρα είναι το καλύτερο μου. Εύκολη συνταγή με πολλές παραλλαγές,ανάλογα τα γούστα σας. Φτιάξτε την και πιστέψτε με θα γίνει και δικό σας αγαπημένο.Ελένη μου ξέρω ότι το πράσο είναι αγαπημένο σου,δικιά σου. Πάμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε,Πρασόρυζο αλλιώς.

Υλικά
5-6 Πράσα- σέλινο με ρίζα-1 τριμμένο καρότο
1 φρέσκο ζωμό κοτόπουλο η λαχανικών-1/3 κούπας ρύζι
2 κ.σ τραχανά λαχανικών-1/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λεμονοθύμαρο-2 κούπες περίπου νερό
Γιαούρτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά-ξύσμα και χυμό λεμονιού

Οδηγίες
Χαράζουμε κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πράσα.
Τα αφήνουμε 5 λεπτά σε νερό με αλάτι να φύγουν τα χώματα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα πράσα.
Το καρότο τριμμένο τον τραχανά-μπαχαρικά-κύβο κοτόπουλο.
Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο,ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό  και σιγοβράζουμε,αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μπορούμε να το βράσουμε στην χύτρα για 10 λεπτά,με λιγότερο νερό.
Το σερβίρουμε με μια μπάλα γιαούρτι πιπέρι-πάπρικα ξύσμα-χυμό λεμονιού.
Δοκιμάστε το Πρασόρυζο αλλιώς και σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας.

Μυστικά
     μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και αβγολέμονο,με κοτόπουλο η χοιρινό.
αν θέλετε προσθέστε 2 κ.σ κρέμα τυριού με λεμόνι,γίνεται τέλειο.
ανάλογα τι σας αρέσει πιο πολύ πράσο η ρύζι,βάζετε περισσότερο.

” Καλή επιτυχία elpidas little corner ”

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html