Πουτίγκα

Πουτίγκα…

 Υλικά  για το παντεσπάνι:

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1, 5 ποτήρια του νερού ζάχαρη

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι σπραιτ

1, 5 ποτήρια καρύδια σπασμένα

2, 5 ποτήρια αλεύρι

2 κ. το γλυκού κανέλα

1 κ. γλ. σόδα

1 μπέικιν

Υλικά για το σιρόπι:

4 ποτήρια νερό

3, 5 ποτήρια ζάχαρη

2 βανίλιες

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Βράσιμο 4 με 5 λεπτά.

Υλικά για τη κρέμα:

1 φυτική στο πράσινο κουτί 500 γρ.

1 κουτί ζαχαρούχο.

1, 5κουταλιά της σούπας αλεύρι.

1 ποτήρι γάλα

125 γρ. βιταμ σοφτ

Εκτέλεση:

Χτύπησα τα ασπράδια μαρέγκα να αφρατέψουν.  Στη συνέχεια έριξα ζάχαρη, κρόκους, καλαμποκέλαιο, σπραιτ, αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπεκιν  και τέλος τα καρύδια με την κανέλα . Έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά.  Έβαλα το μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί. Βράζω το σιρόπι και σιροπιάζω (καυτό σιρόπι σε κρύο γλυκό).

Κρέμα:  Χτύπησα με το μίξερ πρώτα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί. Σε ένα μικρό κατσαρολακι έλιωσα το βιταμ, έριξα το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά να λιώσει και τέλος το γάλα.  Το άφησα 1 με 2 λεπτά περίπου να πάρει μια βράσει.  Απέσειρα από τη φωτιά, άφησα να παγώσει καλά και στη συνέχεια το έριξα στην σαντιγί ανακατεύοντας σιγά σιγά να ενσωματωθεί.  Τέλος άπλωσα την σαντιγί πάνω στο γλυκό πασπάλισα με καρύδια αλεσμένα και κανέλα και έβαλα στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Σημ.:Το ταψί που έκανα το γλυκό είναι τις κουζίνας σε διαστάσεις 40*33.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Κατερίνα Μαδίκα.