Πουτίγκα

Πουτίγκα…

Υλικά :

5 αυγά

1 κούπα σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά μπεκιν

1 φλιτζάνι καρυδοψυχα

1 σφηνάκι λικέρ

Υλικά για το σιρόπι :

1 κούπα ζάχαρη

2 κούπες νερό

Φλούδα λεμονιού

Υλικά για επικάλυψη :

1 κρεμα ζαχαροπλαστικής σοκολατα

3 φλιτζάνια γάλα

Καρυδοψυχα

Κανέλα

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνω στην άκρη. Σε λεκάνη χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσει.  Ρίχνω το σιμιγδάλι την καρυδοψυχα το λικέρ το μπεκιν και το ανακατεύω να απορροφηθούν τα υλικά.  Ύστερα ρίχνω λίγο λίγο την μαρέγκα και ανακατεύω με προσοχή μην ξεφουσκώνει.. Βάζω το μιγμα στο ταψί και το ψήνω για 30 λεπτά.   Όταν κρυώσει η πουτιγκα την τρυπαω με ένα καλαμάκι και την σιροπιαζω. Το σιρόπι το βραζω 8 λεπτά. Όταν κρυώσει εντελώς καλύπτω με την κρεμα ζαχαροπλαστικής την οποία έχω χτυπήσει 8 λεπτά.  Γαρνίρω με καρύδια τριμενα και κανέλα. Και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρί Παναγιωτοπούλου.