Ποτηράκια της Έφης
ΥΛΙΚΑ για 15 ποτηράκια περίπου
2,5-3 πακέτα πτι μπερ
1 φυτική σαντιγί
15 ώριμες φράουλες τρύφα ή τριμμένη κουβερτούρα
1 βιτάμ ζαχαρη
1 κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μουλτι και λιώνουμε το βιταμ στο φουρνακι μικροκυμάτων. Σε κατσαρολακι τοποθετούμε τις φράουλες που χέουμε πλύνει και κόψει σε μικρά κομματάκια και τις σκεπάζουμε με ζαχαρη και στη συνεχεια με λιγο νερο. Αφήνουμε να βράσουν μεχρι να αφρίσουν και στη συνέχεια να κρυώσουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε τα κομματάκια φράουλας (το σιρόπι μπορούμε να το παγώσουμε και να το πιούμε σε συνδυασμό με άλλο χυμό, οπως πορτοκάλι). Χτυπαμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Τώρα απλά συναρμολογούμε τα ποτηράκια μας . Κάτω το μπισκότο ανακατεμένο με το βιτάμ, πάνω η σαντιγί που θα δώσει υγρασία, στη συνέχεια η σαντιγί, λίγα μπισκότα σπασμένα με το χέρι ακόμα, η μαρμελάδα, σαντιγί, η λιωμένη κουβερτούρα, ξανά σαντιγί και τέλος η τρούφα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.