Ποτηράκια της Έφης

Ποτηράκια της Έφης

ΥΛΙΚΑ για 15 ποτηράκια περίπου
2,5-3 πακέτα πτι μπερ
1 φυτική σαντιγί
15 ώριμες φράουλες τρύφα ή τριμμένη κουβερτούρα
1 βιτάμ ζαχαρη
1 κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφηνουμε να κρυώσει.  Θρυμματιζουμε τα μπισκοτα στο μουλτι και λιωνουμε το βιταμ στο φουρνακι μικροκυμάτων.  Σε κατσαρολακι τοποθετουμε τις φραουλες που εχουμε πλυνει και κοψει σε μικρα κομματακια και τις σκεπαζουμε με ζαχαρη και στη συνεχεια με λιγο νερο.  Αφηνουμε να βρασουν μεχρι να αφρισουν και στη συνεχεια να κρυώσουν.  Στραγγιζουμε και κραταμε τα κομματακια φράουλας (το σιρόπι μπορούμε να το παγώσουμε και να το πιούμε σε συνδυασμό με άλλο χυμό, οπως πορτοκάλι). Χτυπαμε τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει. Τώρα απλά συναρμολογούμε τα ποτηράκια μας .  Κάτω το μπισκότο ανακατεμένο με το βιτάμ, πάνω η σαντιγί που θα δώσει υγρασία, στη συνέχεια η σαντιγί, λίγα μπισκότα σπασμένα με το χέρι ακόμα, η μαρμελάδα, σαντιγί, η λιωμένη κουβερτούρα, ξανά σαντιγί και τέλος η τρούφα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.