Πότε πρέπει να αντικαταστήσουμε τα μαξιλάρια μας και πώς τα πλένουμε;

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να πλένετε τα περισσότερα μαξιλάρια στο πλυντήριο ρούχων.

Το καλύτερο θα ήταν να βάζετε 2 μαξιλάρια για πλύσιμο και όχι παραπάνω γιατί μπορεί να δημιουργήσετε πρόβλημα στο πλυντήριό σας.

Βάλτε τα στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα χωρίς πολύ στύψιμο και με κρύο νερό.Αν έχει συγκεκριμμένες οδηγίες πλυσίματος το μαξιλάρι σας τότε καλό θα ήταν να τις ακολουθήσετε.

Ένα έξτρα tip: Βάλτε καθαρά ζευγάρια κάλτσες τυλιγμένα με την πλύση καθώς προστατεύουν τα μαξιλάρια κατά την πλύση και τα βοηθούν να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Ακόμη για να μην πλένετε συνέχεια τα μαξιλάρια σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές προστατευτικές θήκες που πλένονται πιο εύκολα από ότι τα μαξιλάρια. Φυσικά τις θήκες πρέπει να τις πλένετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα μαξιλάρια μας;

Όσο απαλά και να νιώθετε πως είναι το μαξιλάρι σας δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το αλλάξετε. Επίσης  όσο ακριβό και να είναι πάλι χρειάζεται αντικατάσταση.Για να καταλάβετε πότε πρέπει να το αντικαταστήσετε , απλά  διπλώστε το μαξιλάρι στα δύο και αν δεν επανέρχεται στην αρχικη του μορφή τότε θα πρέπει να πάτε για ψώνια!

πηγή : babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα