O φρέσκος χυμός λεμονιού δεν μπορεί να συγκριθεί με τον συσκευασμένο.

Το άρωμα και φυσικά η γεύση του είναι πιο έντονη κάνοντας το φαγητό πιο νόστιμο.

Φυσικός χυμός λεμονιού: οφέλη

Ο χυμός λεμονιού περιέχει μεγάλο ποσοστό της βιταμίνης C: ένα λεμόνι (50 ml) μπορεί να καλύψει το 1/3 των καθημερινών μας αναγκών σε βιταμίνη C. Είναι ακόμα πλούσιος σε βιταμίνη Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Πόσο διαρκεί ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού;

Η ακριβής απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης – διατήρησής του στο ψυγείο.

Για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής του φρεσκοστυμμένου χυμού λεμονιού, βάλτε τον στο ψυγείο σε ένα γυάλινο ή πλαστικό βάζο που κλείνει καλά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να τον διατηρήσετε για περίπου 2 έως 3 ημέρες.

Για να παρατείνετε περαιτέρω τη διάρκεια ζωής του χυμού λεμονιού, καταψύξτε τον. Οι παγοκύστες είναι ο πλέον πρακτικός τρόπος καθώς κάθε φορά που θα θέλετε χυμό λεμονιού για το φαγητό σας θα έχετε στη διάθεσή σας έναν παγωμένο κύβο λεμονιού.

Πόσο διαρκεί ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού στην κατάψυξη;

Εάν αποθηκευτεί σωστά, θα διατηρήσει την ποιότητά του για περίπου 3 έως 4 μήνες. Φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα, ωστόσο, θα δεν θα έχει τη γεύση και το έντονο άρωμα του φρέσκου λεμονιού.

Πόσο διαρκεί ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού μετά την απόψυξη;

Ο φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού που έχει αποψυχθεί μπορεί να διατηρηθεί για επιπλέον 2 έως 3 ημέρες στο ψυγείο πριν από τη χρήση. Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσατε φούρνο μικροκυμάτων ή κρύο νερό, θα πρέπει να τον αξιοποιήσετε άμεσα.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο φρέσκος χυμός λεμονιού δεν είναι κατάλληλος για χρήση;

Αν ο χυμός λεμονιού δεν έχει γεύση, είναι υπερβολικά αραιός ή αν εμφανιστεί μούχλα στην επιφάνεια, απλά δεν τον χρησιμοποιείτε.

Πηγή: stilltasty.com

πηγή :https://www.mothersblog.gr/news/story/148555/to-tip-tis-mamas-poso-kairo-diatireitai-o-freskos-xymos-lemonioy-sto-psygeio