Πόσο καιρό «αντέχει» το κρέας στο ψυγείο ανάλογα με το είδος του (εικόνες)

Η συντήρηση των τροφίμων προκαλεί συχνά ερωτηματικά και ανησυχίες, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα κρέατος.

Πόσο αντέχει το κρέας στο ψυγείο και πόσο στην κατάψυξη; Τι ισχύει για κόκκινο κρέας, πουλερικά, αλλαντικά;

Διαβάστε παρακάτω για να ξέρετε πώς μπορείτε να καταναλώσετε τα προϊόντα με βάση το κρέας ασφαλώς.

Ωμά πουλερικά: Τα ωμά πουλερικά αντέχουν μόλις 1-2 μέρες στο ψυγείο (σε θερμοκρασία 4,5 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη), αλλά μέχρι ένα έτος στην κατάψυξη (σε θερμοκρασία -18). Τα μαγειρεμένα πουλερικά μπορούν να συντηρηθούν για λίγες μέρες στο ψυγείο και στην κατάψυξη για 2-6 μήνες.

Κιμάς: Τα αλεσμένα κρέατα, όπως το βοδινό, το μοσχάρι, το χοιρινό και τα πουλερικά, μπορούν να μείνουν στη συντήρηση για 1-2 μέρες και στην κατάψυξη για 3-4 μήνες.

Πηγή: Reader’s digest

πηγή : https://www.onmed.gr/ygeia/story/368241/poso-kairo-antexei-to-kreas-sto-psygeio-analoga-me-to-eidos-toy-eikones