Πώς θα οδηγείς με ασφάλεια στο χιονιά της «Μήδειας»

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να μετακινηθείς με ασφάλεια στην «κατάψυξη» των ημερών.

Κακά τα ψέματα, επειδή στην Ελλάδα ζούμε, οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι συνηθισμένοι στην οδήγηση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως λόγω της σπανιότητας του συγκεκριμένου καιρικού φαινομένου.

Αυτό σημαίνει πως ακριβώς επειδή δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση σε «πολικές» συνθήκες, οι πιθανότητες να εμπλακούμε σε κάποιο ατύχημα ή να ταλαιπωρηθούμε κατά τις μετακινήσεις μας, αυξάνουν δραματικά.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, ιδού τι πρέπει να προσέξεις.

Κόντρα στη φυσιολογική παρόρμηση για βόλτες κι εκδρομές μείωσε τις μετακινήσεις σου. Ειδικότερα δε, αν προβλέπεται επιδείνωση του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες.

Πρόσεξε την ταχύτητα και απέφυγε τις απότομες κινήσεις κατά την οδήγηση στον πάγο και το χιόνι

Τα πράγματα είναι απλά: Σε συνθήκες χιονιού ή/και παγετού επιταχύνεις και στρίβεις ομαλά και αντίστοιχα φρενάρεις νωρίτερα και απαλότερα

Ο κανόνας αυτός, μάλιστα, ισχύει και για αυτοκίνητα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Σύμφωνοι, μπορεί τα οχήματα αυτά να έχουν κάπως καλύτερη οδηγική συμπεριφορά στο χιόνι και στον πάγο (ναι, όντως επιταχύνουν και στρίβουν καλύτερα), ωστόσο ο τρόπος που φρενάρουν δε διαφέρει ιδιαιτέρως από αυτόν οχημάτων με κίνηση στους δύο τροχούς.

Φρόντισε το όχημά σου να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση

Πάρε τρόφιμα, ρούχα κι αντιολισθητικές αλυσίδες και τσέκαρε τη βενζίνη που υπάρχει στο ντεπόζιτο

Πριν πάρεις τους δρόμους, φρόντισε να έχεις μαζί σου ρούχα ζεστά που θα σε προστατεύσουν από το κρύο κι αυτό γιατί αν προκύψει ανάγκη για κάποια εργασία / επισκευή, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνεις ζεστός (άρα, και συγκεντρωμένος) για όσο χρειαστεί.

Μάθε για τα χειμερινά ελαστικά

Αν μένεις σε κάποιο ορεινό μέρος της χώρας όπου το χιόνι και ο πάγος αποτελούν για αρκετό καιρό κατά τη διάρκεια του χρόνου μέρος της καθημερινότητάς σου, εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο να «φορέσεις» στο αυτοκίνητό σου χειμερινά ελαστικά.

πηγή :https://www.ratpack.gr/manual/auto-moto/story/14995/pos-tha-odigeis-me-asfaleia-se-pago-kai-xionia