Πώς θα γίνετε fit σε… 40 ημέρες

‘Εχετε βάλει στόχο να γίνετε fit αλλά δεν γνωρίζετε πώς να ξεκινήσετε;

Πέρα από τη διατροφή, προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας και τη γυμναστική. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να φροντίσετε τον εαυτό σας, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, που θα βελτιώσουν τη φυσική σας κατάσταση και θα σας γεμίσουν ενέργεια προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας.

Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας και προσπαθήστε να οργανώσετε την καθημερινότητά σας, ώστε να έχετε χρόνο για να αθλείστε. Μισή ώρα καθημερινής άσκησης αρκεί προκειμένου να δείτε αποτελέσματα. Βρείτε τον τύπο γυμναστικής που σας αρέσει και ξεκινήστε! Ακόμη και 30’  γρήγορο περπάτημα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μην ξεχνάτε, ότι πέρα από τα σωματικά οφέλη, η άσκηση θα ας προσφέρει και ψυχικά οφέλη, καθώς κατά τη διάρκειά της εκκρίνονται ενδορφίνες, που είναι γνωστές και ως οι ορμόνες της ευτυχίας.

Παράλληλα, φροντίστε το διατροφικό σας πρόγραμμα. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά μία λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας θα σας βοηθήσει σημαντικά να μην ξεφύγετε. Οργανώστε τα γεύματα που θα καταναλώνετε και βρείτε τις νηστίσιμες συνταγές που θα προετοιμάσετε. Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι οι επιλογές που έχετε, είναι περισσότερες από όσες μπορεί να πιστεύατε…

Φροντίστε τη διατροφή σας

Τη Σαρακοστή, προσπαθήστε να μετριάσετε το λάδι που χρησιμοποιείτε στα νηστίσιμα πιάτα. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές. Επίσης αποφύγετε τα τηγανητά και προτιμήστε σαλάτες και φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες. Πείτε «ναι» στα προϊόντα «ολικής άλεσης» που θα σας δημιουργήσουν ένα αίσθημα κορεσμού, προσφέροντας παράλληλα φυτικές ίνες. Τέλος, εξίσου σημαντικές είναι και οι πρωτεΐνες… Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι προσλαμβάνετε όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα σας προσφέρουν ενέργεια, για να ανταποκριθείτε καλύτερα στις ασκήσεις που έχετε επιλέξει.

Πρωτεΐνες το «κλειδί» για μία ισορροπημένη διατροφή

Επειδή την περίοδο της νηστείας δεν μπορείτε να καταναλώνετε κρέας και γαλακτοκομικά, που περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, είναι σημαντικό να αναζητήσετε άλλες πηγές για να τονώσετε τον οργανισμό σας. Κάνοντας τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφίμων ή επιλέγοντας συγκεκριμένες τροφές, μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα αμινοξέα. Μπορείτε να συνδυάσετε τα φασόλια με καλαμπόκι ή σιτάρι και φακές με ρύζι. Επιπλέον, δοκιμάστε να καταναλώσετε κινόα, που μπορεί να είναι πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, αλλά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο και άλλα θρεπτικά συστατικά και γενικότερα έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Μία ακόμη καλή πηγή πρωτεΐνης είναι τα μανιτάρια, τα οποία θεωρούνται υψηλής βιολογικής αξίας, καθώς περιέχουν βασικά αμινοξέα και έχουν ελάχιστα λιπαρά και θερμίδες.

Τέλος, μην ξεχνάτε να καταναλώνετε φυτικές τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο και θα αυξήσουν τις επιδόσεις σας. Οι ξηροί καρποί, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καθώς και τα όσπρια όπως οι φακές, είναι μερικές από τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Το «μυστικό» όμως για να απορροφηθεί ο σίδηρος, είναι να καταναλώνετε παράλληλα και κάποιο τρόφιμο που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα τα πορτοκάλια και το σπανάκι.

πηγή :https://www.sarakosti.gr/evdomada-1/pos-tha-ginete-fit-se-40-imeres