Πώς πλένεται μια τσάντα με ροδάκια, άραγε;

Έφτασε η ώρα να… πλύνουμε τις σχολικές μας τσάντες που τόσο ταλαιπωρήθηκαν όλη τη χρονιά! Πρέπει να σας εκμυστηρευτούμε ότι η συγκεκριμένη ερώτηση είναι σταθερά στα “best-tellers” όσων ακούμε στα βιβλιοπωλεία μας εδώ και 27+ χρονια.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να γράψουμε ένα άρθρο που να δίνει απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα που βασανίζει πολλές μαμάδες κάθε χρονιά. Ποιος άλλος θα ήταν πιο κατάλληλος, άραγε, για να μας δώσει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, εκτός από τους πλέον ειδικούς στη σχολική τσάντα, την ελληνική εταιρία POLO. Εμείς λοιπόν συναντήσαμε την Δώρα Αθανασίου, Sales Director της POLO και εκείνη μοιράστηκε μαζί μας “καθαρές” και πρακτικές συμβουλές:

Το μάθατε; Είμαστε το 1ο κατάστημα στην Ελλάδα που προσφέρει γραπτή Εγγύηση Σχολικής Τσάντας!


ΕΡΩΤΗΣΗ #1: Πόσο συχνά πρέπει να πλένεται μια σχολική τσάντα;


“Δεν υπάρχει κάνονας , εξαρτάται από την καλή χρήση ή την ” κακοποίηση ” της τσάντας. Στα 34 χρόνια μου στην εταιρεία έχω δει ΠΟΛΛΑ!! Παιδιά να παίζουν μπάσκετ με την τσάντα τους, γονείς να σέρνουν την τρόλεϊ από την ανάποδη πλευρά και το ύφασμα να σκίζεται…
Γενικά τα υφάσματα μας είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να μην κρατούν εύκολα βρόμια πάνω τους , βέβαια εξαρτάται και από το χρώμα της τσάντας
όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι τόσο πιο εύκολα θα φανεί πιθανή βρωμιά. Πιστεύουμε ότι με μια καλή χρήση 2-3 φόρες τον χρόνο είναι αρκετές”


ΕΡΩΤΗΣΗ #2: Πως πλένω μια τσάντα με ροδάκια, λοιπόν;


“Οι τσάντες POLO είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά και αντέχουν πολύ στην χρήση , όμως πολλά σχέδια διαθέτουν διακοσμητικά υλικά
όπως glitter, χάντρες, πούλιες κλπ που κάνουν τη τσάντα “πιο ευαίσθητη”. Όλα αυτά τα διακοσμητικά υλικά είναι ευπαθή επομένως και χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση κατά το πλύσιμο ολόκληρης της τσάντας”

Για αυτό το λόγο εάν το σακίδιο σας έχει μεταλλικά εξαρτήματα (πχ. Τσάντα τρόλεϊ) προτείνουμε:

  • ΔΕΝ μουλιάζουμε το σακίδιο.
  • Το καθαρίζουμε τοπικά με ουδέτερο σαπούνι και ύστερα το αφήνουμε να στεγνώσει σε σκιερό μέρος.
  • Μην τοποθετείται το σακίδιο στον ήλιο

 

Γενικότερα οι οδηγίες πλυσίματος μιας τσάντας POLO είναι οι εξής:

  1. Αδειάζουμε όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές τσέπες του σακιδίου και το τινάζουμε για να φύγουν σκόνες, σκουπίδια ή απομεινάρια φαγητού.
  2. Καθαρίστε το εξωτερικό ύφασμα με ένα ελαφρώς υγρό πανί.
  3. Μην χρησιμοποιησετε λευκαντικό
  4. Μην το μουλιάσετε
  5. Το αφήνουμε να στεγνώσει σε σκιερό μέρος.

 

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ο σωστός τρόπος χρήσης και συντήρησης της σχολικής σας τσάντας σας θα της δώσει περαιτέρω «ζωή»!

TIP #1: Γνωρίζατε ότι το βιβλιοπωλείο Τετράγωνο είναι επίσημος αντιπρόσωπος σχολικων τσάντων POLO, καθώς και όλων των σχολικών αξεσουάρ της εταιρίας ( τσαντάκια φαγητούκασετίνεςπαγουρια, κα). Αμέε, θα τα βρείτε όλα στα καταστήματα μας και στο eshop μας φυσικά, με πανελλαδική αποστολή και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.


POLO: Ένα όνομα με μεγάλη ιστορία στη κατασκευή σακιδίων


Η POLO είναι μία ελληνική εταιρεία με μια ιστορία 44 ετών στην ελληνικά αγορά. Γνώμονας όλα αυτά τα χρόνια είναι η κατασκευή ποιοτικών προϊόντων που θα ικανοποιήσουν και με το παραπάνω όλους τους καταναλωτές. Κάθε χρόνο παράγει και πουλάει περισσότερες από 250.000 τσάντες σε 1873 σημεία σε όλη την Ελλάδα. 44 χρόνια μετά η εταιρεία που τόλμησε να πάει ένα βήμα μπροστά και να αντικαστήσει την τετράγωνη σχολική τσάντα της τότε εποχής με το πρώτο σακίδιο πλάτης στην Ελλάδα, συνεχίζει να πρωτοπορεί ,να βελτιώνει, να διευρύνει την γκάμα της γιατί άλλωστε … και ποιος δεν είχε μία τσάντα POLO;

TIP#2: Με βάση τα δεδομένα των πωλήσεών μας του 2018 στα βιβλιοπωλείο μας, υπάρχουν λιγότερο από 1% πιθανότητες (0,6% για την ακρίβεια), να πέσετε σε εργοστασιακά ελατωμματική τσάντα POLO; Αυτό το εκπληκτικό ποσοστό είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής ποιότητας και προδιαγραφών που τηρεί η εταιρία. Ωστόσο στο βιβλιοπωλείο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ είπαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Φέτος, 2019, είμαστε το 1ο βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα που προσφέρουμε επιπλέον, δική μας, 2μηνη εγγύηση σχολικής τσάντας. Έτσι, είστε σίγουροι ότι αν αγοράσετε οποιαδήποτε σχολική τσάντα από εμάς θα είστε σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα σας, ακόμα και αν πάει κάτι στραβά! (Για βλάβες λόγω κακής χρήσης της τσάντας απο το μικρό σας, δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Προτείνουμε ωστόσο να είστε επιεικής μαζί του γιατί τα αγοράκια τήνουν να είναι αρκετά ζωηρά σε μικρές ηλικίες από τη φύση τους!)


3 ακόμα “ψαγμένες” συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχάσετε…


  1. Το πλύσιμο στο πλυντήριο “δουλεύει”, απλά δεν είναι το ιδανικό: μπορεί μέχρι τώρα να έχετε επιτυχημένα πλύνει το σακίδιό σας στο πλυντήριο αλλά είναι καλό να γνωρίζετε ότι ενώ αποτελεί μία βολική λύση, είναι πιθανό να αλοιωθούν χαρακτηριστικά της τσάντας (πχ να ξεθωριάσουν τα χρώματα κτλπ)
  2. Η γιαγιά ξέρει: αν η τσάντα έχει έντονη μυρωδιά για να είστε σίγουρες για την επιτυχία, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα μέσα στην τσάντα πριν την πλύνετε
  3. Τα αντισυπτικά μαντηλάκια ή…λακ: σε περίπτωση που θέλετε να καταπολεμήσετε έναν μικρό λεκέ τότε δοκιμάστε να ρίξετε λίγη λακ μαλλιών (όχι σοβαρά!) και μετά να το τρίψετε με ένα πανάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντισυπτικό μαντηλάκι.

Ελπίζουμε να… Καθαρίσατε!


Αν καταφέραμε, έστω και λίγο, να σας βοηθήσουμε σχετικά με το πώς πλένεται μια τσάντα με ροδάκια, τότε αυτό το άρθρο πέτυχε το σκοπό τους και εμείς θα είμαστε τρις-ευτυχισμενοι (το ίδιο και το μικρό σας, λογικά). Αν πάλι γνωρίζετε κάποιο άλλο τρόπο η κόλπο που σας βοηθά να καθαρίζετε αποτελεσματικά λεκέδες, τότε μη διαστάσετε να το μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια!

ΥΓ: Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε πολλά-πολλά ευχαριστώ στην εταιρία POLO και στη Δώρα Αθανασίου για την πολύ ωραία αυτή “mini” συνέντευξη που μας παραχώρησαν! 🙂

πηγή :https://www.tetragonoblog.gr/pos-plenetai-mia-tsanta-me-rodakia/?fbclid=IwAR1sAJTk37dx18RX2jITshE1sb9e6j5_9u3ALsxLJ1Niam-zhJu7dvL_QnE