TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Πως να βάψετε τα αυγά σας χωρίς να σπάσουν

Απρ 15, 2020
in Tips
Πως να βάψετε τα αυγά σας χωρίς να σπάσουν
Share on FacebookShare on Twitter

Πως θα βάψουμε ωραία τα κόκκινα αβγά μας χωρίς να μας σπάσουν; Πως θα πετύχουμε ωραίο χρώμα και ωραίο βράσιμο χωρίς να είναι μελάτα αλλά όχι και πολύ σφιχτά; Μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα βράσετε ωραιότατα αβγά χωρίς να σας σπάσουν βαμμένα υπέροχα σε όποιο χρώμα θέλετε.

Κόκκινο για το πάθος που βιώθηκε, κόκκινο για τη χαρά της Ανάστασης, κόκκινο επειδή είναι άνοιξη και όλα ζουν μια εκρηκτική, νέα αρχή. Αγαπημένο έθιμο του Πάσχα, το βάψιμο των αβγών έχει τα μυστικά του. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για να τσουγκρίσετε φέτος τα πιο όμορφα αβγά.

Ο πρώτος  καθοριστικός, κανόνας είναι να μην βάψετε πολύ φρέσκα αβγά. Τα πολύ φρέσκα αυγά δεν ξεφλουδίζονται καλά, γιατί το ασπράδι είναι κολλημένο πάνω στο τσόφλι και όταν βράσουν, ξεκολλάει μαζί με αυτό.  Αγοράστε αβγά μιας -δύο ημερών. Προτιμήστε αβγά μεσαίου μεγέθους, χρώματος μπεζ.

Ο δεύτερος κανόνας είναι  να αφήσετε τα αβγά να βράσουν σε καυτό νερό αλλά σε σβηστή πλέον εστία. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει το ασπράδι τρυφερό και ο κρόκος χωρίς το πράσινο «στεφάνι». Τα αβγά βράζουν ήρεμα και μειώνεται η πιθανότητα σπασίματος.

Ο τρίτος κανόνας είναι να έχετε τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου βγάζοντάς τα τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το βράσιμο από το ψυγείο, ιδανικά από την προηγούμενη νύχτα.

Ο τέταρτος κανόνας είναι να πλύνετε καλά τα αβγά με ξύδι και νερό, με με μαλακό σφουγγαράκι (η  σκληρή  πλευρά  θα κάνει γρατζουνιές στα αυγά) αφού πρώτα τα έχετε μουλιάσει σε αρκετό νερό για 1/2 ώρα.

Ο πέμπτος  κανόνας είναι να στρώσετε καθαρό μαλακό βαμβακερό πανάκι ή βιτέξ στη κατσαρόλα -με πλατύ πάτο- που θα βάψετε τα αβγά. Το πανάκι ή το βιτέξ θα απορροφήσουν τους κραδασμούς κατά τον βρασμό.

Ο έκτος κανόνας είναι να βάλετε μια μόνο στρώση αβγά πάνω από το πανάκι ή το βιτέξ , να προσέξετε να μην ακουμπά το ένα αβγό το άλλο -να βάλετε λίγα αβγά- και να τα σκεπάσετε τα με νερό βρύσης  κατά 2 εκ.

Ο έβδομος κανόνας είναι να βάλετε τα αβγά στη κατσαρόλα, να σκεπάσετε με το καπάκι και να βάλετε αμέσως την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να έρθει το νερό λίγο πριν το σημείο βρασμού [δηλαδή πριν αρχίσει να κοχλάζει]  και να χτυπιούνται τα αβγά.

Τότε αμέσως σβήστε την εστία και αν κοχλάζει το νερό, βγάλτε την κατσαρόλα από την εστία. Αφήστε τα αβγά να μείνουν στο καυτό νερό σκεπασμένα για 12 λεπτά αν είναι μετρίου μεγέθους, 14 λεπτά αν είναι  μεγάλου μεγέθους.

Βγάλτε τα αβγά από το νερό μόλις περάσει ο χρόνος, βάζετε αμέσως τα αβγά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να κρυώσει. Μετά τα τοποθετείτε προσεκτικά πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν και να κρυώσουν εντελώς.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για όσα αβγά θέλετε να βράσετε. Μπορείτε να ολοκληρώσετε  το βράσιμο των αυγών πριν τη Μεγάλη Πέμπτη και εκείνη την ημέρα να κάνετε μόνο το βάψιμο.

Ο όγδοος κανόνας αφορά τον τρόπο βαφής των αβγών:

  • Ρίξτε ξίδι κι αλάτι στο νερό που θα βράσετε τα αβγά, διότι  ακόμη κι αν κάποιο αβγό ραγίσει, οι πόροι του τσοφλιού θα έχουν διασταλεί λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας οπότε ασπράδι και κρόκος δε θα χυθούν μέσα στο νερό.
  •  Πριν τα βάψετε, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα με τη βαφή με μια τρυπητή κουτάλα, χωρίς να αφήσουμε πολλά κενά ανάμεσά τους, φροντίζοντας να τα καλύψετε πλήρως με νερό.
  • Αφαιρέστε τα αβγά που έχουν ραγίσει και ακολουθείστε πιστά και κατά γράμμα τις οδηγίες βαφής που έχετε επιλέξει.
  • Όταν βγάλετε τα κόκκινα πλέον αβγά από τη βαφή, [αφαιρέστε τα με μια κουτάλα τρυπητή, αφού έχετε φορέσει κατά προτίμηση γάντια μιας χρήσης]  ακουμπήστε τα σε αρκετά στρώματα χαρτιού κουζίνας και κυλίστε τα να αφήσουν το παραπανίσιο χρώμα. Αν τα αφήσετε ακίνητα να στεγνώσουν, θα κάνουν μια αποχρωματισμένη κηλίδα στο μέρος που ακουμπάνε στο χαρτί.
  • Μετακινήστε τα σε καθαρό στρώμα χαρτιού κουζίνας και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως. Γυαλίστε τα με τα έτοιμα γυαλιστικά ή καλύτερα με ελαιόλαδο.

TIP: Αν στη κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε για τη βαφή έχει μείνει χρώμα, μπορούμε να το αφαιρέσουμε τρίβοντας με άσπρο ξίδι και σόδα μαγειρικής.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

d1eIF9wUDc8

πηγή : https://www.sintayes.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου Γιορτάζουν

Διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά σας με αυτούς τους έξυπνους τρόπους

Διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά σας με αυτούς τους έξυπνους τρόπους

Κουλουράκια νηστίσιμα (απλά κι εύκολα)

Κουλουράκια νηστίσιμα (απλά κι εύκολα)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd