Πώς να ταξιδέψετε ανώδυνα με τα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι

Το όνειρο των φετινών καλοκαιρινών διακοπών πλησιάζει σιγά σιγά και για να μην γίνει εφιάλτης πρέπει να προσέξετε κάποιες λεπτομέρειες. Ειδικά αν ταξιδέψετε με τα παιδιά σας υπάρχουν μερικοί τρόποι για να είστε ασφαλείς και χαρούμενοι καθ ‘όλη την διάρκεια του ταξιδιού:

  1. Χρησιμοποιείστε ειδικούς κάδους και θήκες

Υπάρχουν ειδικοί κάδοι και θήκες με φερμουάρ που προσαρμόζονται στις θέσεις του αυτοκινήτου για να βάζει το παιδί σας τα παιχνίδια του και το φαγητό του προκειμένου να είναι καθαρό το αυτοκίνητο και προσβάσιμο στο παιδί σας .

  1. Πάρτε καινούρια οικονομικά παιχνίδια

Στο αμάξι πάρτε λίγα από τα παλιά του παιχνίδια και κρατήστε ξεχωριστά κάποια καινούρια παιχνίδια που αγοράσατε από μαγαζιά του ενός ευρώ. Μόλις δείτε ότι το παιδί σας βαριέται δώστε του ένα καινούριο παιχνίδι το οποίο θα το έχετε χωρίς συσκευασία και με μπαταρίες για να μην πιάνει χώρο.

  1. Ελέγξτε το αυτοκίνητο σας πριν ξεκινήσετε

Κάντε ένα συνολικό έλεγχο στο αμάξι σας για τυχόν προβλήματα πριν φύγετε. Αν δεν το κάνετε μπορεί να προκύψουν προβλήματα τα οποία μέχρι να διορθωθούν θα δυσαρεστήσουν και θα κάνουν τα παιδιά σας να βαρεθούν και να γκρινιάζουν. Το ίδιο ισχύει και για τον έλεγχο τη ρεζέρβας και των ελαστικών.

  1. Προετοιμαστείτε για συνεχείς στάσεις

Μπορεί για παράδειγμα να υπολογίζετε να φτάσετε στον προορισμό σας σε 5 ώρες αλλά πρέπει να συνυπολογίσετε και τις ώρες των στάσεων για τουαλέτα και χαλάρωση.

  1. Κρατήστε τα αγαπημένα αντικείμενα δεμένα

Τα παιδιά δένονται συναισθηματικά με αντικείμενα όπως μια αγαπημένη κουβέρτα ή ένα αγαπημένο αρκουδάκι .Όμως για να μην σταματάτε κάθε ώρα για να του βρείτε το αγαπημένο του αντικείμενο που έχει πέσει στο πάτωμα του αυτοκινήτου, καλό είναι να αγοράσετε ειδικά σχοινάκια που δένουν τα αντικείμενα και δεν πέφτουν κάτω.

6.Ταξιδέψτε τις ώρες του ύπνου

Αν μπορείτε να το κάνετε , είναι πολύ σημαντικό να διανύσετε αρκετά χιλιόμετρα με ησυχία όσο τα παιδιά σας κοιμούνται. Φροντίστε να ξεκουραστείτε πριν ταξιδέψετε γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγήσετε για αρκετές ώρες χωρίς διακοπή. Δοκιμάστε το και θα δείτε πως το ταξίδι θα σας φανεί πιο σύντομο και πιο εύκολο και για τα παιδιά και για εσάς.

Καλές και ασφαλείς διακοπές λοιπόν!

πηγή : Babyradio.gr-Γκαλίτσιου Μαριάννα