Πώς να μάθουμε στα παιδιά μας να τρώνε λαχανικά;

Εσάς τρώει το παιδί σας λαχανικά; Αν όχι, πιθανότατα θα σας ανησυχεί αυτό και θα σκέφτεστε ότι δεν παίρνει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός του. Σωστά; Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές και τρόπους για να «καταφέρετε» το παιδί σας να εντάξει στη διατροφή του και αυτό το είδος τροφών.

Τα λαχανικά είναι είναι από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που αποφεύγουν τα παιδιά. Ωστόσο, αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική ομάδα τροφών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να τα αποφεύγουν εντελώς. Αναρωτιέστε ποια είναι τα λαχανικά που πρέπει να τρώει το παιδί σας; Πέρα από τα κλασικά, που είναι το σπανάκι και το μαρούλι, εννοούμε και τρόφιμα όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, αρακάς, αγγούρι, ντομάτες, κρεμμυδάκια, φασολάκια, καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο αλλά και χόρτα. Όλες αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, κάλιο, μαγνήσιο και φυσικά σε φυτικές ίνες. Περίπου 3 μερίδες λαχανικών την ημέρα είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες μας. Και κάπου εδώ έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: «πώς θα το πείσω να τα τρώει;». Παρακάτω σας έχουμε χρήσιμες συμβουλές και tips για να φέρετε εις πέρας αυτή την «αποστολή».

Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν «πιάσει», μην απελπίζεστε! Όπως και να έχει, δώστε στο παιδί το χρόνο του και πού ξέρετε; Μπορεί κάποια στιγμή να τα καταφέρετε!

πηγή :https://www.pharmagoods.gr/gr/el/articles/pos-na-mathoyme-sta-paidia-mas-na-trone-laxanika?utm_source=facebook.com&utm_medium=cpc&utm_campaign=arthro_laxanika&utm_content=23_02